Alzheimer Nederland

Alzheimer is een vorm van dementie. In 70% van de gevallen van dementie heeft iemand te maken met Alzheimer. Gevolgen van de ziekte zijn geheugenverlies en een disabiliteit om in de toekomst goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Stichting Alzheimer Nederland zet zich in zodat Alzheimer de aandacht krijgt die het verdiend.

In actie voor Alzheimer Nederland

In actie voor Alzheimer Nederland

Wat doet Alzheimer Nederland?

Alzheimer Nederland zet zich over het geheel in op het gebied van de dementie vorm alzheimer. Wist je dat 1 op de 5 mensen dementie krijgt? We moeten hier ons dus voor inzetten!

Onderzoek

Helaas is er nog geen geneesmiddel voor alzheimer of een andere vorm van dementie. Daarom is onderzoek daarnaar cruciaal. Daarom zet Alzheimer Nederland zich in. Zo voorkomen we wellicht een toekomst met een gelijk aantal of zelfs meer gevallen. 

Ondersteuning

Ondersteuning voor mensen met dementie, maar ook de mensen om dementerende mensen heen is van belang. Het krijgen van alzheimer of dergelijke vormen van dementie kan leiden tot depressies en uiteindelijk een lastiger dagelijks functioneren. Daarom is er ondersteuning voor deze mensen aangeboden vanuit de stichting. 

Ook familieleden en/of bekenden kunnen het erg lastig hebben met een naaste die aan alzheimer lijdt. Ze zien de achteruitgang van het geheugen van diegene. Super lastig om mee om te gaan natuurlijk. Alzheimer Nederland ondersteunt ook deze mensen middels tips en activiteiten.

Een dementievriendelijke samenleving 

Naar verwachting zullen er steeds meer dementerende mensen in Nederland wonen. Dat komt door het stijgende inwonersaantal. Daarom zet Alzheimer Nederland zich ook in voor het verbeteren van de leefomgeving van mensen met Alzheimer.

Dementievriendelijke samenleving

Restaurant Misverstand

Het tv-programma Restaurant Misverstand schenkt extra aandacht aan Alzheimer. In het programma runnen een aantal mensen met alzheimer een restaurant onder begeleiding. Familie en bekende Nederlanders komen op bezoek om alzheimer onder de aandacht te brengen en er over te praten in een leuke setting. 

Restaurant Misverstand 2022

Donerenaangoededoelen.nl strijdt ook tegen Alzheimer

Ja, ook wij strijden tegen Alzheimer. Door ons platform is het makkelijk en veilig doneren aan Stichting Alzheimer Nederland en schenken we extra aandacht aan het onderwerp dementie. Kom op, doe mee en help Alzheimer de wereld uit!

Alzheimer Nederland
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld