Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.

Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.

 

Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.helpt dieren in nood! 

 

Wij helpen dieren in nood!

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • in Den Haag, Rijswijk,  Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp
  • aan zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren.

Wij behartigen de belangen van dieren en helpen huisdieren en wilde dieren door ze te vervoeren, medische zorg te bieden, te herenigingen met hun eigenaar of na herstel een nieuw huis te geven. Ook zorgen we voor educatie en voorlichting om leed bij dieren te voorkomen.

 

Activiteiten

 

Het vervoeren van zieke, gewonde en gevonden dieren.

Is er iets aan de hand met je eigen huisdier, dan bel je de dierenarts. Als je een ziek of gewond dier ziet dat niet van jou is, dan kun je ons bellen. Wij halen het dier op. Het kan gaan om huisdieren, bijvoorbeeld een aangereden kat, een ontsnapt konijntje of een weggelopen hond. Maar het kunnen ook in het wild levende dieren zijn, zoals vogels, egels, vossen of reeën. Wij brengen wilde dieren naar gespecialiseerde opvangcentra. Huisdieren nemen we mee naar ons hospitaal, soms na een bezoek aan de dierenarts.

Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.


Het opvangen en medisch verzorgen van zieke en gewonde dieren.

Huisdieren zonder eigenaar die ziek of gewond zijn, verzorgen we in ons hospitaal. De grootste groep dieren die in ons hospitaal verblijven zijn katten. Maar ook zieke en gewonde honden, konijnen, cavia's of andere dieren verblijven in ons hospitaal. Katten worden altijd eerst opgevangen in de quarantaine. Ze worden door de dierenarts ingeët. Daarna gaan zij naar de grote kattenkamers, waar ze lekker los kunnen lopen en spelen en zelfs naar buiten kunnen. Ze krijgen alle medicatie en zorg die zij nodig hebben. Als de katten gezond en gechipt zijn, gaan wij op zoek naar een nieuw baasje.

Het ophalen van overleden dieren.

Eén van de minst leuke dingen die wij doen is het ophalen van overleden dieren. Dode dieren kunnen een gevaar opleveren voor onze gezondheid. Wij bewaren de overleden huisdieren die wij ophalen twee weken. We proberen het baasje te achterhalen, zodat hij afscheid kan nemen van zijn huisdier en kan kiezen wat er met het dier moet gebeuren. 

Het helpen van politie en brandweer.

De politie en de brandweer roepen regelmatig onze hulp in. Bijvoorbeeld als er ergens een kat in de boom, als er een dier betrokken is bij een auto-ongeluk of als er een dier wordt aangetroffen bij een huisontruiming.

Het verkleinen van de zwerfkattenpopulatie in Den Haag.

In Den Haag vangen we zwerfkatten. Voordat wij hiermee begonnen was er niemand die zich over deze katten ontfermde. Ze vielen tussen wal en schip. We onderzoeken, castreren of steriliseren, chippen en geven medische zorg. Voor volwassen katten die sociaal (tam) blijken te zijn, zoeken we een nieuw baasje. Hetzelfde geldt voor kittens die jong genoeg zijn om gesocialiseerd te worden. Verwilderde katten plaatsen wij terug op de plek waar zij gevangen zijn. Dit is de meest efficiënte- en diervriendelijke methode om zwerfkattenpopulaties te verkleinen. Toen wij ermee begonnen haalden wij in de zomermaanden soms wel tachtig kittens op! Inmiddels is dit met ongeveer vijfenzeventig procent verminderd. 

Dierenhospitaal Den Haag

HELP ONS DIEREN HELPEN!

Het ophalen en verzorgen van zieke en gewonde dieren kost geld. Wij zijn een stichting en afhankelijk van donaties en nalatenschappen. Dankzij jóuw steun, kunnen wij dieren helpen! Doneer via de button en wij zijn jou erg dankbaar!

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Jolanda Huijsing-van der Velden
€ 50,00
18 januari 2023
Hidayat Aziz
€ 5,00
16 augustus 2022
Roeksana Raja
€ 50,00
25 juni 2022
martini Media bv
€ 7,50
14 juni 2021
Anoniem
€ 7,50
8 januari 2021
Dierenhospitaal & Ambulancedienst Den Haag e.o.
  • ANBI
Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven