info@donerenaangoededoelen.nl   050 - 314 22 44
Doneer nu
Stichting Discover the World
DONATIES

Totaal:

€ 235,00


Laatste donatie op 02-09-2018
Doneer nu
  • Over ons
  • Nieuwsberichten

Discover the World

Stichting Discover the World is een kleinschalige stichting uit Groningen, opgericht door Frank Arents, en nadat we de Senga Bay Primary School in Malawi hebben opgeknapt zijn we gestart met een project om kinderen van deze school door te kunnen laten stromen naar de middelbare school. Inmiddels selecteren we ook kinderen van andere basisscholen en werken we daarbij nauw samen met Thomas Ngwira. Een Primary Education Advisor in Malawi, met wie we de Chiweta Children Support foundation in Malawi hebben opgezet. Hij kent de situatie van de kinderen en selecteert ze zowel op basis van  het onderwijsniveau als op basis van of de ouders het schoolgeld zelf kunnen betalen. In 2015/2016 hebben we voor de eerste 4 kinderen het volledige schoolgeld betaald voor het 1e jaar van de middelbare school. Afgelopen jaar zijn deze 4 kinderen overgegaan naar het 2e jaar en zijn er 4 nieuwe kinderen vanuit groep 8 van de Senga Bay Primary School ingestroomd in het 1e jaar. De ouders van de kinderen betalen vanaf nu 25% van het schoolgeld zelf en bij de selectie van de 4 kinderen streven we naar 2 jongens en 2 meisjes.

Dit jaar, het schooljaar 2018/2019, steunen we 12 kinderen en volgend jaar zullen we weer 4 kinderen door laten stromen naar de middelbare school, zodat we in elk jaar van de middelbare school 4 kinderen steunen. Zo willen we een duurzaam studiefonds creeëren waarbij we jaarlijks minimaal 16 kinderen steunen (4 in elk jaar) op de middelbare school en hopelijk kunnen blijven steunen op de universiteit. De bedoeling is dat de kinderen die na de middelbare school en/of universiteit afgerond te hebben en daardoor een (betere) baan vinden ook gaan helpen om het studiefonds te financieren, zodat het studiefonds zich uiteindelijk zelf gaat onderhouden. Voordat het zo ver is hebben we je steun nodig! Alle beetjes helpen, dus elke donatie wordt zeeeeeer gewaardeerd!


Reviews

Lisa heeft dit doel beoordeeld met een 5!

Fantastisch onderwijsproject om een aantal basisscholieren in Malawi te ondersteunen in hun schooltraject dat geleid wordt door een zeer gedreven sportieve kerel die denkt dattie kan tennissen.

Schrijf een review
Ja, ik steun STICHTING DISCOVER THE WORLDx
1
Mijn bijdrage

2
Mijn gegevens


3
Donatie afronden

Als u klikt op "doneer nu" gaat u akkoord met deze opdracht en ontvangt u op uw aangegeven e-mailadres een bevestiging van uw donaties. Ontvangt u dit niet of heeft u vragen, belt u dan met onze service: 050 - 314 22 44.
DONATIES

Totaal:

€ 235,00


Laatste donatie op 02-09-2018
Doneer nu

STICHTING DISCOVER THE WORLD


Grote Beerstraat 402
9742 SN Groningen

T: 06-21684708
E: Frank Arents