ZOA Nederland

 

ZOA: van noodhulp naar wederopbouw

Van de ene op de andere dag sta je met lege handen, ben je alles kwijt. Door geweld, bommen, een natuurramp. Angst en verdriet overheersen. Je wilt je gezin beschermen en je doet wat je kan, maar je staat machteloos. Je slaat op de vlucht, je hebt honger en je kinderen huilen.

 

ZOA helpt Oekraïne

 

Nu al zijn 83 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. ZOA is er voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt. We willen naast hen staan, te hulp schieten met eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater en voedsel. Daarna helpen we bij het opbouwen van een nieuw bestaan, bijvoorbeeld door werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen. We zijn actief in crisisgebieden, zoals Jemen, Colombia, Zuid-Sudan en zeer recent bij de grens met Oekraïne

 

Hulp bieden, biedt hoop!

“Ik ben aan de Hongaars-Oekraïense grens. Daar komen duizenden vluchtelingen per dag de grens over, met name vrouwen en kinderen. Zij vertellen heftige verhalen over bombardementen en het gedwongen achterlaten van hun echtgenoten en vaders. Het zijn verhalen die mij aangrijpen. Er komt een achtbaan aan emoties voorbij. Maar ik moet aan de slag, want er is werk te doen. Hulp bieden, biedt hoop! Het is het minste wat ik - wat we - kunnen doen.” - Hielke Zantema, noodhulpcoördinator ZOA.

 

Doneren aan ZOA

 

Nalaten aan Zoa

ZOA werkt met een team van ongeveer duizend mensen in 13 landen. Waar mogelijk werken we met lokale partners. ZOA is werkzaam in 5 sectoren: Noodhulp, Onderwijs, Voedselzekerheid, Vredesopbouw, Water, sanitatie en hygiëne. Duizenden vrijwilligers in Nederland helpen ons: donateurs, scholen, ondernemers en kerken. Bijvoorbeeld via giften, acties, de collecte én via nalatenschappen. 
Jeanie Hoogendoorn (84) vertelt: “Ik moet er niet aan denken: op de vlucht slaan, zonder iets te eten. Je voelt je nergens thuis en je hebt geen perspectief meer. We hebben het hier zo goed! Ik laat daarom graag na aan ZOA.” 

Informatie over ZOA

Wij zijn er. Samen met jou. Wil je meer informatie over het geven aan een goed doel als ZOA of wil je ZOA opnemen in je testament? Neem dan vrijblijvend contact op met Yolenta Pater, y.pater@zoa.ngo, 06 55830718. 

Via de knop Maak een Donatie kunt u rechstreeks aan ons doneren. Wij danken u hiervoor.

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

ZOA Nederland
  • ANBI
  • CBF
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld