Mooie initiatieven in uw eigen dorp, stad of regio

Mooie initiatieven in uw eigen dorp, stad of regio

 

Foto:Arjen de Jong

Men noemde mij in het Vakblad Fondsenwerving ‘het manusje van alles in de goede doelen wereld’ en daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ben fondsenwerver, adviseur over strategie fondsenwerving, gastdocent fondsenwerving, voormalig lid van de examencommissie voor de opleiding fondsenwervers, coach voor fondsenwervers en toezichthouders, bestuurslid, toezichthouder, vrijwilliger etc.

Twee tips

Op deze pagina ga ik U heel graag kort antwoord geven op twee vragen die vaak worden gesteld. En ga ik U ook nog twee tips geven.

Vraag 1: Hoe komt het dat velen zoals u iets goeds willen doen? Echt ieder mens heeft een wel een zekere behoefte om goed te doen en dat kan gedreven zijn door geloofsovertuiging, door persoonlijke verhalen maar ook door een combinatie van goed doen en een belastingvoordeel behalen. Als je namelijk periodiek schenkt (minimaal 5 jaar hetzelfde bedrag) of eenmalige gift doet aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) dan kan dat uw belastbare inkomen verlagen en betaalt u dus minder belasting. Het mooie is bovendien dat een ANBI is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting dus giften, schenkingen en ook ontvangen nalatenschappen kunnen voor 100% worden besteed.

Vraag 2: Hoe kom je tot een goede keuze want soms zie je door de bomen het bos niet meer? Wij worden voortdurend gestimuleerd tot geven, schenken of nalaten via advertenties op tv, op social media, in kranten, op digitale posters langs de weg, op reclameborden, via collectes aan de deur, brieven, loterijen, door iemand te sponsoren die een sportieve prestatie levert, via telefoontjes etc. En vaak hebben hele grote landelijke organisaties een groot budget om hier voortdurend mee bezig te zijn.

Maar er zijn ook heel veel kleinere organisaties die heel goed en mooi werk doen.

En dan ook nog in uw eigen dorp, stad of regio. Maar die zijn wellicht wat minder zichtbaar voor u. Of u leest wellicht niet altijd de lokale krantjes waarin ze over hun werk vertellen. Daarom is het goed dat u in deze mooie uitgave meer informatie aantreft over verenigingen, stichtingen en wellicht andere organisatie in de regio Amsterdam die hele mooie dingen doen en die uw bijdrage heel goed kunnen gebruiken. Hoe mooi is het dat u zelf ergens heen kunt gaan om te zien dat dank zij u een lokale molen is opgeknapt, dat mensen met een verstandelijke beperking lekker kunnen fietsen met hun begeleiders, dat een, dat kinderen kunnen deelnemen aan een lokaal sportkamp, dat de oude bibliotheek wordt omgebouwd tot een ontmoetingsplek voor bezoekers die graag ‘onder de mensen zijn’. De voorbeelden zijn talrijk en u zult er zelf ook zo een aantal kunnen benoemen als u er even goed bij stil staat.

En dan heb ik ook nog 2 tips voor u

Tip 1: wilt u bijvoorbeeld €500 geven kies dan twee organisaties uit. Geef ze elk €250. Het is leuker om dan bij die 2 organisaties te volgen wat ze met uw bijdrage doen. Geeft u 5 organisaties elk €100 dat is dat al een stuk lastiger om te kunnen volgen.

Tip 2: Het is helemaal ok om aan grote landelijke organisaties te geven want zij lossen vaak de ‘grotere’ problemen op. Maar geeft toch ook echt aan initiatieven in uw dorp, stad of regio want u kunt zelf de resultaten zien en er wellicht zelf ook nog ‘profijt’ van hebben. En meer informatie daarover vindt u in deze mooie uitgave.

Mocht ik u kunnen helpen bij deze zoektocht dan doe ik dat graag want ik doe dit al jaren met heel veel plezier en heb heel veel tevreden klanten. Mocht u zelf een lokaal of regionaal initiatief willen starten dan kan ik u helpen met het ontwikkelen van een plan voor de fondsenwerving. Ook dat doe ik al heel veel jaren met veel succes en bovenal met veel plezier.

Mooie initiatieven in uw eigen dorp, stad of regio

Denise Go-Feij Caraz Consultancy

Terug naar Overzicht Publicaties