Veel gestelde vragen

Heeft u vragen over Schenken & Nalaten, onze werkwijze of de donaties? Op deze pagina leggen wij u graag uit hoe wij te werk gaan!

 

1.   Wordt er geld ingehouden op donaties?

Nee, omdat u rechtstreeks aan het goede doel doneert wordt er niets ingehouden. Uw volledige donatie minus de transactiekosten komen rechtstreeks ten goede aan het goede doel.

2.   Wanneer betaalt Schenken & Nalaten aan Goede Doelen het geld uit aan de goede doelen?

U doneert rechtstreeks aan het goede doel. Afhankelijk van de bank zal het goede doel direct binnen enkele dagen het bedrag bijgeschreven zien staan op haar rekening.

3.   Via welke vormen kan ik doneren?

De vormen van betalen zijn afhankelijk van hoe het goede doel dit heeft ingericht. Waar de een kiest voor enkel iDeal, zal de ander kiezen voor alle betalingsvormen. Als u op DONEREN heeft geklikt komen de moeglijkheden die voor dat specifieke doel gelden vanzelf in uw scherm.

4.   Heeft het goede doel inzicht in het aantal en de hoogte van de donaties?

Jazeker! Omdat u rechtstreeks doneert heeft het goede doel duidelijkheid in hoeveel zij ontvangen.

5.   Waarom zijn er minimale bedragen gekoppeld aan de donatiemodule?

www.donerenaangoededoelen.nl wilt dat het overgrote merendeel van een donatie ten goede komt aan het goede doel. Aangezien er ook sprake is van een kickback fee en omdat de financiële instanties, welke de opdrachten verwerken, ook betalings- en bemiddelingskosten in rekening brengen dient het bedrag tenminste €7,50 te zijn om dit te waarborgen.

6.   Kan ik ook een doorlopende incasso afgeven?

Uiteraard kunt u een incasso afgeven. De optie voor een maandelijkse donatie of donatie per kwartaal staat in de donatie module.

7.   Krijgt het goede doel de NAW gegevens van de donateurs?

Dat ligt aan uzelf. Zodra u aanvinkt anoniem te willen doneren dan zullen wij discreet met uw gegevens omgaan en niet kenbaar maken aan het goede doel van uw keuze.

8.   Is de gift belasting aftrekbaar?

Ja, mits u zich aan de hiervoor geldende voorwaarden houdt welke zijn opgesteld door de belastingdienst. Op de informatiepagina Schenken en Nalaten treft u meer informatie aan betreffende deze regels.

9.   Van wie is Schenken & Nalaten aan Goede Doelen?

www.donerenaangoededoelen.nl en het Schenken & Nalaten aan Goede Doelen Magazine zijn een initiatief en eigendom van Martini Media bv.

10.   Kan ik een editie van het magazine aanvragen?

Wilt u  een fysiek exemplaar ontvangen? Stuurt u ons dan een bericht via info@donerenaangoededoelen.nl of vul het contactformulier in op de pagina contact. Wij zullen u tegen een vergoeding van €7,50 inclusief 21% BTW het meest recente exemplaar per post doen toekomen. U kunt dit bedrag via het digitaal bankieren aan ons voldoen.