Prinses Beatrix Spierfonds collecteweek

Prinses Beatrix Spierfonds collecteert van 12 september t/m 18 september 2021

Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is het genezen van alle spierziekten. Daarnaast maken ze zich sterk om de kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek is volgens hen de sleutel tot oplossingen. Ze willen daarin een voortrekkersrol spelen door actief te sturen. Samenwerking met andere spelers in het spierziektenveld is daarbij cruciaal. Samen krachtig tegen spierziekten!

 

Van 6 tot en met 12 september in 2020 gingen vrijwilligers van het Spierfonds door heel het land op pad met een collectebus. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 1,25 miljoen opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.
Joanna van Drongelen, hoofd collecte- & vrijwilligersorganisatie, vertelt: “Vanwege het coronavirus was het dit jaar een grote uitdaging om de collecte te organiseren. Ik loop al aardig wat jaren mee als het om de collecteweek gaat. En elk jaar kent zijn bijzonderheden, zijn positieve en negatieve verrassingen. Ik kijk van weinig meer op. Maar ja, dan dit jaar…

Los van al het persoonlijke leed dat de coronacrisis veroorzaakt en me zeer aan het hart gaat – het is bijna onmogelijk een collecte te organiseren als binnen blijven en afstand houden het advies zijn. Vanaf april leek vooruitkijken steeds meer op gokken en werd de vraag ‘gaan we wel of niet kunnen collecteren’ steeds spannender. En dan druk ik me heel aardig uit. Wel, niet, misschien, wat als we het zo doen of zus? Samen met de regiomanagers en vele vrijwilligers, zonder wie de collecte sowieso niet kan bestaan, hebben we meerdere scenario’s bedacht. Maar elke week werden we weer ingehaald door een nieuwe werkelijkheid die behoorlijk onwerkelijk voelde.

Uiteindelijk komt dan het punt waarop je met zijn allen moet zeggen: het is wat het is, we gaan er het beste van maken. Dat hebben we gedaan, en eerlijk gezegd denk ik niet dat het beter had gekund!

De meeste collectanten werden met open armen ontvangen. Ik waardeer ieders inzet en bedank alle collectanten en gulle gevers van harte. Samen hebben we ons weer ingezet voor de strijd tegen spierziekten!”


Prinses Beatrix Spierfonds, St.