Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS

Sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 50.000 kinderen in 50 prachtige projecten. Het Kinderfonds ontfermt zich structureel over de meest kwetsbare kinderen en helpen hen om veilig, gezond, goed opgeleid en sociaal vaardig groot te worden. Doneer via de button bovenaan of rechts van deze pagina. 

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika

Het prachtige Zuid-Afrika kent uitzonderlijke tegenstellingen op terreinen als welvaart, economie, toegang tot onderwijs, gezondheidszorg etc. Dit heeft extreme ontwikkelingen op gebieden als armoede, geweld, seksueel misbruik, criminaliteit en hiv-aids tot gevolg. Op dit moment leven meer dan 10 miljoen kinderen in onmenselijke armoede. 

Gelukkig zijn er de MAMAS. De MAMAS zijn vrouwen (en een enkele man) in Zuid-Afrika die niet wegkijken als een kind in nood is, die zich geroepen voelen iets aan de situatie te doen. Zij zijn veelal 10 tot 15 jaar geleden kleinschalig begonnen, simpelweg omdat ze het niet langer konden aanzien. Op de straathoek, in de garage, in de lokale kerk… Met de ambiti-eiding en liefde. Waar ze huiswerk kunnen maken, veilig kunnen spelen en een bord eten krijgen. Met á € 5,- per maand kunnen de MAMAS één kind redden. Helpt u mee?

Nelsen Mandela namens de stichting

 

De 10 kenmerken van het fonds

Benieuwd waar het fonds voor staat en zich hard voor maakt? Ontdek de 10 kernwaarden waar dagelijks naar wordt gestreefd!

1. MAMA POWER

In Zuid-Afrika nemen vooral vrouwen verantwoordelijkheid. Zij bieden in hun eigen omgeving kinderen in ernstige armoede dagelijkse zorg, veiligheid en liefde.

2. Lokaal initiatief

Alleen wanneer lokale mensen zelf het initiatief nemen tot hulp, ontstaat er draagvlak in de gemeenschap en heeft het project kans van slagen.

3. School=toekomst

De MAMAS helpen de kinderen veilig en gezond door hun schooltijd heen, met dagelijks eten, kleding, huiswerkhulp, medische zorg, sport & spel.

4. Trouw

Een kind uit de armoede redden is altijd een kwestie van trouw en lange adem. Niet alleen een boterham vandaag, maar 18 jaar zorg tot het kind zelfstandig is.

5. Samen sterker

Alle MAMAS werken in heel Zuid-Afrika onderling nauw samen. Daarmee inspireren ze ook anderen. We noemen dat de Beweging van Hoop!

6. Zij bepalen

De MAMAS bepalen zelf welke zorg en aanpak nodig zijn. Zij weten zoveel beter dan wij wat de kinderen nodig hebben en welke hulp het beste werkt.

7. Wij controleren

Over de besteding van het geld worden vooraf strikte afspraken gemaakt. Kinderfonds MAMAS ziet met eigen ogen toe op de naleving daarvan.

8. Betrokken mensen

Kinderfonds MAMAS verbindt betrokken mensen in Nederland (onze donateurs) en in Zuid-Afrika (onze MAMAS), die samen kinderen een toekomst geven.

9. Klein en efficiënt

We zijn in Nederland een kleine organisatie met acht medewerkers, minimale bureaucratie, maximale betrokkenheid en heel direct contact met de MAMAS.

10. Onafhankelijk

Kinderfonds MAMAS werkt nooit met subsidies, want subsidies maakt afhankelijk van de politieke ˜waan van de dag'.

"Omdat alle kinderen onze kinderen zijn!" zoals onze oprichter Nelson Mandela altijd zei.

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Kinderfonds MAMAS
  • ANBI
  • CBF