Michel vs MS
Bert Vredeveld

Michel vs MS

 

Een Introductie van Stichting Michel vs MS 

Michel Harkema uit Bedum heeft ms en heeft een dure stamcelstransplantatie behandeling nodig om de MS proberen te stoppen. De behandeling gaat plaatsvinden in maart 2022 te Rusland. Hij verteld hieronder zijn verhaal. 

Ik liep al een hele tijd rond met vage klachten. Tijdens het lopen van de avondvierdaagse met mijn dochters in 2017, viel het mijzelf en de mensen om mij heen op dat ik, na een tijdje gelopen te hebben, anders liep. Ik had mijn voet niet meer onder controle en kreeg een klapvoet. Ook het sporten ging minder goed. Ik deed met veel plezier aan survival. Met gemak slingerde ik van triangel naar triangel, maar opeens had ik weinig kracht in mijn rechterhand en viel ik er bijna uit.
Zelf heb ik lange tijd gedacht dat er een zenuw klem zat. De klachten werden echter geleidelijk aan steeds erger, totdat mijn hele rechterkant van mijn lichaam niet meer goed functioneerde. Ik kon zonder hulp alleen nog maar kleine stukjes lopen en sporten ging helemaal niet meer.

In december 2017 kreeg ik van de huisarts een verwijzing voor de neuroloog in het ziekenhuis. Er werd een MRI-scan gemaakt en in januari 2018 kreeg ik de diagnose MS. De artsen konden niet echt iets voor mij doen, een behandeling om de MS te stoppen was er niet. Dit zag ik niet aankomen en ik kon mij hier niet bij neerleggen. Tijdens een van de vele zoektochten naar informatie over MS op het internet vond ik het middel Ocrevus. Ocrevus is een middel dat de MS mogelijk kan remmen en was net op de markt. Ondanks dat ik dit middel nu drie jaar krijg, merk ik dat ik de laatste maanden steeds harder achteruit ga.

Stoppen van MS door Stamceltherapie in Rusland

Na weer een zoektocht op het internet, kwam ik er achter dat de enige mogelijkheid om mijn MS te stoppen een stamceltherapie is. De Stamceltherapie bij MS zit in Nederland nog in de studiefase en wordt daarom in Nederland nog niet toegepast. Het kan nog jaren duren voordat deze behandeling hier toegepast kan worden. Omdat ik merkbaar achteruit ga, is het voor mij geen optie om hierop te wachten.

Behandeling tegen MS in Moskou


Ik ben daarom genoodzaakt om naar het buitenland te gaan. Meerdere specialisten in Nederland die ik heb gesproken gaven aan in mijn situatie hetzelfde te hebben gedaan en raadden mij aan om naar Moskou te gaan. Vele Nederlanders met MS zijn mij al voor gegaan. Ik heb met verschillende MS patiënten die een stamceltherapie hebben ondergaan gesproken en zij vertelden mij over de goede resultaten en wensten dat zij het eerder hadden gedaan. 28 maart 2022 kan ik met mijn behandeling beginnen in Moskou.

Geen vergoeding ziektekostenverzekering

Helaas vergoedt de ziektekostenverzekering de behandeling niet en ben ik afhankelijk van donaties aan Stichting Michel vs MS. Het zou geweldig zijn als je een financiële bijdrage wil leveren om dit voor mij en mijn gezin mogelijk te maken.
Ik vraag jou om samen met mij de rem op MS te zetten! Ik wil je alvast heel erg bedanken! Alle kleine beetjes helpen en delen op social media wordt gewaardeerd!

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 225,00
19 september 2023
Anoniem
€ 500,00
19 september 2023
Michel vs MS

De opbrengst van deze geefactie gaat naar het desbetreffende goed doel:

Stichting Michel vs MS