Museumpark Orientalis Heilig Land stichting

Museumpark Orientalis Heilig Land stichting

Museumpark Orientalis Heilig Land stichting is een cultureel en educatief park in Nederland dat de bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis en cultuur van verschillende wereldbeelden. Het is een plek waar zowel jong als oud kan leren en ontdekken, met tentoonstellingen, demonstraties en activiteiten. Museumpark Orientalis Heilig Land stichting heeft als doel begrip en respect te bevorderen tussen verschillende culturen en religies door middel van educatie en culturele uitwisseling. Het is een bijzondere plek waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd hun kennis kunnen vergroten over de diversiteit van het Heilige Land.

Doneren aan Museumpark Orientalis Heilig Land stichting? Via donerenaangoededoelen.nl kun je veilig, snel en anoniem doneren. Zo kan de organisatie haar goede werkzaamheden voortzetten.

Verruim je wereld ontdek de pelgrim in jezelf

Museumpark Orientalis is de ontmoetingsplek die ruimte biedt om stil te staan bij de zoektocht naar de betekenis van het leven en de kunst van bezinning. Laat u inspireren door de bijzondere erfgoedmonumenten, kom tot rust in het unieke landschap, geniet van het culturele programma en de tentoonstellingen.

Meer dan 100 jaar geleden ontmoetten kunstenaar Piet Gerrits, architect Jan Stuyt en kapelaan Arnold Suys elkaar tijdens een pelgrimsreis naar het ‘Heilig Land’. Geïnspireerd door die unieke ervaring besloten ze, eenmaal weer thuis, om hier een replica te bouwen. ‘Zo kon iedereen op pelgrimsreis,’ was hun gedachte. Ook met een kleine portemonnee of weinig tijd. Het dorp Heilig Landstichting, het Begraafpark, de Cenakelkerk, de verscheidene kloosters in omgeving Nijmegen en natuurlijk het Museumpark zelf vertellen samen dit rijke verhaal.

Over de afgelopen 100 jaar is het Museumpark veranderd en gegroeid. Van devotiepark tot een park waarin drie monotheïstische religies te beleven zijn. En vervolgens nog breder: tot een plek waar ruimte is voor álle wereldbeelden en levensbeschouwingen. Hierin passen ook nieuwe (religieuze) ontwikkelingen.

Maar hoe het Museumpark ook veranderd is, het is altijd één ding gebleven. Een plek waar u op reis gaat en op zoek kunt. Waar u andere culturen ontmoet, leert over verschillende levensbeschouwingen en ook ruimte is voor twijfel, voor het even niet weten.

Hier verruimt u uw wereld en ontdekt u de pelgrim in uzelf.

Arabisch dorp in Museumpark Orientalis Heilig Landstichting

Donateurs houden Museumpark Orientalis open

In tegenstelling tot veel andere musea ontvangt Museumpark Orientalis maar zeer beperkt subsidie van de overheid. Bijdragen van donateurs en Vrienden zijn daarom een belangrijke aanvulling op de opbrengst van de entreetickets. Met uw bijdrage realiseren we unieke nieuwe programma's voor kinderen en voor volwassenen. Ook onderhouden we er de vele erfgoedmonumenten mee. Iedere bijdrage, eenmalig of periodiek, is meer dan welkom en wordt besteed aan bovengenoemde doelen.

U kunt een donatie maken aan Museumpark Orientalis via de groene knop rechtsbovenin.

Vrienden van Museumpark Orientalis

Geeft u om het werk van Museumpark Orientalis? Dan kunt u ons ook steunen door Vriend te worden. U bent al Vriend vanaf een bijdrage van enkele euro's per maand. Als dank nodigen wij u regelmatig uit voor exclusieve ontvangsten en houden wij u op de hoogte van ons werk via persoonlijke brieven. Via Vriend van Museumpark Orientalis kunt u lid worden. 

Word Vriend!

Spelende kinderen in de Romeinse straat in Museumpark Orientalis Heilig Landstichting

Foundership

Wilt u net wat meer betekenen voor het Museumpark? Wellicht is Foundership iets voor u. Founders zijn essentiële stakeholders voor het park. Tenminste één maal per jaar legt de directie verantwoording af aan de Founders tijdens het FoundersForum. Daarin vragen we hen advies over de te volgen koers. We moedigen Founders nadrukkelijk aan mee te denken en samen de denkkracht te leveren om met de implementatie van alle mogelijke onderdelen van het toekomstplan doelmatig en succesvol te zijn. U bent als Founder misschien geen aandeelhouder, maar wij beschouwen u wel als zodanig! Samen met de directie maken Founders het huidige Museumpark Orientalis toekomstbestendig.

U bent Founder met een periodieke bijdrage vanaf €500 per jaar voor een periode van tenminste vijf jaar. Wilt u meer weten of Founder worden? Neem dan contact met ons op via info@museumparkorientalis.nl of lees hier verder. Als Founder kunt u tevens gebruik maken van het hieronder beschreven belastingvoordeel.

Word Founder!

Een Romeinse poort in Museumpark Orientalis.

Belastingvoordeel

Museumpark Orientalis is een culturele ANBI: een algemeen nut beogende instelling. Daarom is elke gift, eenmalig of periodiek, tot wel 125% fiscaal aftrekbaar. ANBI-instellingen zijn vrijgesteld van schenkings- en successierechten. Uw schenking komt dus geheel ten goede aan Museumpark Orientalis. 

Nalatenschap of erfstelling

Overweegt u om Museumpark Orientalis in uw testament op te nemen? Wij praten graag met u over de mogelijkheden. U kunt hiervoor contact opnemen met het Museumpark via 024 482 3110 of info@museumparkorientalis.nl.

 

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Museumpark Orientalis Heilig Land stichting
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld