Bloembollen parade
28 juli 2021

Bloembollen parade

 

Op 12 september is de 6000 m2 grote demonstratietuin van het Bijen Educatiecentrum nog 1x geopend. De tuin begint dan al in herfstsfeer te komen. 

Op het terrein is een informatiestand waarin naast informatie over bijen ook alles te leren valt over bloembollen.  Heb je bijvoorbeeld al een gehoord van een bloembollen lasagna? (nee, dat is geen gerecht). Als je van tevoren bloembollen hebt besteld in onze webshop kun je je bestelling op deze dag ophalen. Je kunt ook langs komen om bloembollen op die dag te kopen echter we kunnen niet garanderen dat alle soorten dan nog verkrijgbaar zijn.

 

Maatschappelijk verantwoorde biologische vaste planten

Naast bloembollen kun je dit jaar ook biologische vaste planten aanschaffen dankzij onze nieuwe samenwerking met kwekerij Aaldering-de stek. Deze biologisch kwekerij is ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig want ze bieden ruimte aan mensen voor dagbesteding. Uiteraard bieden we planten soorten aan die interessant zijn voor bijen.

Uiteraard verkopen we allerlei bijenboeken, en andere ‘bijen’ artikelen en kun je voor alle bijenvragen bij ons terecht.  Samen met Gardener’s World houden we een winactie. Laat op die dag je e-mail adres achter en je maakt kans op een Gardener’s World bloembollenspecial.

Bovendien zijn tegen een kleine vergoeding oude edities verkrijgbaar.

Kom je van ver? Geen punt! Op ons terras (en bij slecht weer in partytenten)  kun je een kopje koffie/thee met wat lekkers bestellen.

Kom bij voorkeur per fiets naar de tuin. (Een prachtige route door het landschap). Auto’s kunnen op het terrein parkeren (beperkte capaciteit)

Het adres is Lindeseweg 2 7251 NK Vorden. Ter herkenning staat er een vlag met het Bijenstichting logo aan de weg.

Terug naar Overzicht Persberichten


Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven