Bulgarije dag Baptisten Havenlichtgemeente levert € 1.800 op
27 oktober 2018

Bulgarije dag Baptisten Havenlichtgemeente levert € 1.800 op

 

Afgelopen zaterdag organiseerde de Havenlichtgemeente in Delfzijl een Bulgarije dag met als doel geld inzamelen voor een project onder de Roma in Bulgarije. Op het terrein voor het kerkgebouw aan het Johannes van den Kornputplein waren kraampjes ingericht waar diverse spullen werden verkocht. Daarnaast waren er verschillende activiteiten georganiseerd zoals auto wassen, een verloting, ballen gooien, spijkerbroek hangen en aan het eind van de middag een Sing-in. Ook was er een uitgebreide catering.

 

Hulporganisatie Mission Possible

Alle inspanningen waren niet tevergeefs want de Bulgarije actie leverde € 1.800 op. Samen met de opbrengsten van eerdere acties staat de teller inmiddels op ruim € 6.000. De mensen van de Havenlichtgemeente zijn erg enthousiast. Nelly Bilder, lid van de zendingscommissie vertelt: "Er hebben zich twintig mensen in de leeftijd van 16 - 65 jaar opgegeven. We hebben al meerdere acties georganiseerd en daar zijn we nog steeds mee bezig. In de zomer van volgend jaar gaan we met ons twintigen naar Bulgarije om daar vrijwilligerswerk te gaan doen voor de hulporganisatie Mission Possible.Een week lang gaan wij aan het werk in een Roma-dorp. Naast renovatiewerkzaamheden gaan we spelactiviteiten organiseren voor kinderen in het Roma dorp. We kijken er erg naar uit!”

 

Help mee

Hoge werkloosheid, weinig opleiding en slechte woonomstandigheden zorgen ervoor dat de Roma tot de armste bevolkingsgroep van Bulgarije horen. Mission Possible werkt nauw samen met de lokale Roma kerken om verbeteringen in het leven van de Roma te brengen.

Ook U kunt het werk van Mission Possible ondersteunen, klik HIER

 

Terug naar Overzicht Persberichten


Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven