7 juni 2022

Gezocht: Speelambassadeurs

 

Speeltuin Centrale Groningen

 

 

Gezocht: Speelambassadeurs (14 t/m 25 jaar) voor Speelfestivals


De Speeltuincentrale organiseert aankomende zomervakantie Speelfestivals in elf speeltuinen in de stad Groningen. Voor deze Speelfestivals zijn wij op zoek naar jongeren tussen de 14-25 jaar die als Speelambassadeur (vrijwilliger) willen helpen met het begeleiden en organiseren van kinderactiviteiten. In een team met andere Speelambassadeurs is er veel ruimte voor gezelligheid. Je krijgt veel vrijheid en een gezonde dosis verantwoordelijkheid.

 

Taakbeschrijving


Om het Speelfestival soepel te laten verlopen, zoeken we jongeren die het leuk vinden om te helpen bij het begeleiden en organiseren van de kinderactiviteiten. Deze zogenoemde Speelambassadeurs denken in teamverband met ons mee over de totstandkoming van de Speelfestivals en helpen met het uitvoeren van een dagprogramma. Iedere vrijdag is er een leuke weekafsluiting en kunnen de Speelambassadeurs van 18 jaar en ouder terecht op een camping in de Stad Groningen, samen met andere Speelambassadeurs.


Dus: ben je tussen de 14 en 25 jaar oud? Hou je van buitenactiviteiten en kan je genieten van gezelligheid? Heb je zin om samen met ons kinderen een onvergetelijke vakantie te bieden? Meld je dan aan! Wat je er voor terug krijgt


Naast dat Speelambassadeur zijn een leuke en leerzame ervaring is, kom je ook in aanraking met leeftijdsgenoten. Samen kunnen jullie een gezellige omgeving creëren, voor jezelf én voor de kinderen. Speelambassadeurs worden begeleidt, maar hebben zelf veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Er is ook een vrijwilligersvergoeding voor de Speelambassadeurs en de mogelijkheid om de uren in te zetten als Maatschappelijke stage of om studiepunten te verdienen in een vrije ruimte. Wat zijn de Speelfestivals?
De Speelfestivals zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die om wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen. Voor hen ontbreekt er een belangrijke tijd aan ervaringen en het maken van herinneringen. Speciaal voor deze groep worden de Speelfestivals georganiseerd, een gevuld vakantieprogramma met leuke, sportieve, educatieve en gezonde activiteiten. Deelname is gratis voor de kinderen.


Data en tijden


De Speelfestivals vinden plaats over zes weken in de zomervakantie (tussen 18 juli en 26 augustus). Je moet minimaal één week en maximaal vier weken aanwezig zijn. Je mag zelf aangeven in welke weken je aanwezig kan zijn.
De werktijden zijn afhankelijk van de voorbereiding en hoe druk het wordt, maar zullen ongeveer van 11:00 tot 18:00 zijn.

 

Contact


Als er jongeren zijn die zich meteen willen aanmelden, kan dit via https://speeltuinengroningen.nl/speelambassadeurs-2022/
Voor vragen kan gemaild worden naar: speelambassadeurs@speeltuinengroningen.nl

Ontwikkeling

De Speeltuincentrale begon vijf jaar geleden met de Speelfestivals als experiment in één speeltuin. Vorig jaar hebben we in elf speeltuinen voor kinderen een onvergetelijke zomer aangeboden en dit jaar doen we dat graag opnieuw. Samen met vrijwilligers, kinderen en organisaties in de wijk komt het programma van de Speelfestivals tot stand.


Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan