1 juni 2021

Het DAF Museum 9 juni weer open met veel activiteiten.

 

Na maanden dicht te zijn geweest vanwege corona gaat het DAF Museum op woensdag 9 juni 2021 haar deuren weer openen (dus niet op zaterdag 5 juni). Tevens zijn de plannen voor de resterende maanden van dit jaar bekend.

 

Er komen maar liefst 3 tentoonstellingen.

1.Presentatie van Koningsdag-voertuigen van DAF.
2.Burki-tentoonstelling
3.100 jaar Michelotti.

De DAF Kini heeft een prominente rol gespeeld op Koningsdag te Eindhoven. Met Koning Willem-Alexander achter het stuur en zijn oudste dochter Prinses Amalia naast zich is deze strandauto prominent in beeld geweest als opening van de ‘Mobility Karavaan’.

De door de Italiaanse designer Giovanni Michelotti ontworpen DAF Kini staat centraal in een tijdelijke tentoonstelling tezamen met de andere DAF-voertuigen uit de Mobility Karavaan, waaronder de eerste geproduceerde DAF 600, het eerste truckchassis met motor (VD60), de DAF leger Pony die jarenlang op de terreinen van Het Loo dienst heeft gedaan en de befaamde Eindhovense VIPRE opleggerbus.

De presentatie van de Koningsdag-auto’s wordt gehouden van 9 juni tot en met 30 juni 2021.

Het DAF Museum opent 9 juni weer met veel activiteiten

 

De Grote Burki-tentoonstelling

Van juli t/m september wordt de grote Burki-tentoonstelling gehouden. Charles Burki (1909-1994) was een befaamde tekenaar, illustrator, ontwerper en schrijver van voornamelijk vervoersmiddelen en gaf met de tekeningen ook vaak een kijkje in de toekomst. Zijn tekeningen zijn beroemd om de details. Burki heeft jarenlang voor DAF gewerkt. De Burki-tentoonstelling in het DAF Museum toont zijn nagenoeg complete genre en laat nog niet eerder getoonde werken van Burki zien.

 

De Grote Klapper dit jaar '100 jaar Michelotti’

De grote klapper dit jaar wordt de tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’. In oktober 2021 is het 100 jaar geleden dat de Italiaanse auto-ontwerper Giovanni Michelotti werd geboren (1921-1989). Michelotti heeft meer dan 1200 auto-ontwerpen op zijn naam staan en is medebepalend geweest voor veel DAF-personenauto’s. Naast alle door Michelotti getekende DAF modellen en prototypes zullen ook andere merken en schaalmodellen van zijn hand in het DAF Museum te zien zijn. De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ wordt op zaterdag 9 oktober geopend door Edgardo Michelotti (zoon van) en Marc van Doorne (zoon van Martien van Doorne met wie Giovanni Michelotti veel heeft samengewerkt).

De tentoonstelling ‘100 jaar Michelotti’ loopt van 9 oktober t/m 31 december 2021.

Terug naar Overzicht Persberichten


Accountmanager
Bert Vredeveld
Heb je een vraag?

Bert Vredeveld