Stichting Dierennood helpt gericht
18 oktober 2018

Stichting Dierennood helpt gericht

 

De heftige beelden van de enorme branden in diverse gebieden nabij Athene in Griekenland, staan nog vers op ieders netvlies.
Er zijn al meer dan 80 menselijke slachtoffers te betreuren. Ook zijn er velen gewond geraakt. Maar het aantal dieren dat getroffen is, is echter nog veel groter.
Wij voelen het als onze taak om deze dieren zo snel mogelijk de helpende hand te reiken. De afgelopen 48 uur zijn wij druk bezig geweest om in kaart te brengen waar welke hulp aan gewonde zwerfdieren het beste kan worden ondersteund.

Hen willen wij gericht gaan helpen. Snelle financiële steun is nu van levensbelang!

Wij zijn inmiddels in contact gekomen met 13 dierenklinieken, waar de dierenartsen belangenloos de getroffen dieren aan het helpen zijn. De meeste foto's die wij inmiddels hebben ontvangen zijn te heftig om hier afgebeeld te worden. Wij laten liever foto's zien van dieren die het geluk hebben gehad om gered te zijn en zoals hiernaast om behandeld te worden aan de opgelopen brandwonden.

Extra Hulpactie

Maar honderden dieren wachten nog op medische zorg. En deze zal bovendien langere tijd voortgezet moeten worden. Vooral aan brandzalf, verbandmiddelen en pijnstillers is een groot gebrek en met donaties zullen die extra voor de zwerfdieren besteld kunnen worden.

Wij hebben besloten om er een Extra Hulpactie voor op te zetten. Kijk hiervoor op onze website.
Ook daar zijn geen te heftige foto's te zien.

 

 


Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan