Stichting Semmy kiest voor Utrecht Marathon
18 oktober 2018

Stichting Semmy kiest voor Utrecht Marathon

 

Weesp, 26 februari 2020 -

Dit jaar kiest Stichting Semmy om het hardloopevenement ‘Run4Semmy’ onder te brengen tijdens de Utrecht Marathon. Deze run van 10 kilometer vindt plaats op zondag 19 april aanstaande. Al jaren wordt er met de Run4Semmy geld ingezameld voor het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen, de meest dodelijke vorm van kanker bij kinderen. Omdat het onderzoek ook verplaatst is van VUmc Amsterdam naar Prinses Máxima Centrum in Utrecht, verhuist de run na 12 jaar Amsterdam ook mee, aldus de organisatie.

Run4Semmy wordt al sinds de start van Stichting Semmy georganiseerd.

Aanhangers van Stichting Semmy, waaronder ouders, vrienden en familieleden van een kindje met hersenstamkanker, komen al twaalf jaar bij een tijdens de jaarlijkse Run4Semmy en rennen mee. Gemiddeld doen zo’n 300 mensen mee met de Run4Semmy, met een recordaantal in 2017 van 400 deelnemers. 2017 was het jaar dat Stichting Semmy extra media-aandacht kreeg door nagellakheld Tijn*.

Doel

“Ons doel is om weer met een grote groep mensen tenminste € 35.000,- op te halen voor het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Vorig jaar was de opbrengst € 34.447,-.” Zegt John Emmerik, vader van Semmy* en mede-oprichter van Stichting Semmy. “Elk jaar is de Run4Semmy een weerzien van bekenden en van lotgenoten, maar ook doen er elk jaar vele mensen voor de eerste keer mee. Dit is echt mooi om te zien.”

De Run4Semmy begint traditiegetrouw met een kopje koffie, het weerzien van oude bekenden en een presentatie over de voortgang van de door Stichting Semmy gefinancierde onderzoeken. Daarna loopt de groep naar het startgebied. Na de wedstrijd is er tijd voor een groepsfoto en gezamenlijke afsluiting.

Meer informatie & aanmelden

Aanmelden kan via: http://www.stichtingsemmy.nl/run4semmy/
Een startbewijs kost € 25,- en daarbij zit inbegrepen: een eerste donatie aan het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen, het lichtblauwe Run4Semmy t-shirt, eigen startvak, online finishcertificaat en een medaille.