Bescherm de walvissen, dolfijnen en bruinvissen!  

Bescherm de walvissen, dolfijnen en bruinvissen!  

 

Walvissen, dolfijnen en bruinvissen spreken tot onze verbeelding. Wie deze dieren in het wild heeft gezien zal onder de indruk zijn van de enorme grootte van walvissen of van de snelheid en sierlijkheid van dolfijnen. Of je wordt verrast door het opduiken van een rugvin van een bruinvis langs onze eigen Hollandse kust. 

Onderzoek

Stichting Rugvin is opgericht vanuit deze passie voor walvisachtigen! Met een team van toegewijde professionele vrijwilligers doen wij onderzoek naar bruinvissen en andere walvisachtigen in de Noordzee en de Oosterschelde. • Door middel van onderzoek op zee houden wij de vinger aan de pols wat betreft de trends en bedreigingen van walvisachtigen. Onze onderzoeksresultaten dragen direct bij aan een betere bescherming. 

Resultaten

Deze resultaten vormen mede de basis voor onze voorlichting en educatie. Zo zetten we de bruinvis op de (zee)kaart als icoonsoort voor de bescherming van de Noordzee en Oosterschelde. 

Foto ID team aan het werk op Oosterschelde (M. Kaldenberg)

Foto ID team aan het werk op Oosterschelde (M. Kaldenberg) 

Klimaatingenieurs

Walvisbescherming is dringend nodig voor het klimaat. Walvissen zijn namelijk de grootste klimaatingenieurs ter wereld. En werken mee aan de verbetering van het klimaat en de biodiversiteit op aarde (www.whalepoosimulation.com). 

Uitdaging

Een grote uitdaging ligt voor ons: de zeeën en oceanen beter beschermen. Laten we ervoor zorgen dat mariene ecosystemen kunnen herstellen tot veerkrachtige ecosystemen met florerende populaties walvissen, dolfijnen en bruinvissen. 

Steun de missie en het werk van Stichting Rugvin op zee! Klik op het logo van Stichting Rugvin en via de knop Doneer kan u een donatie maken


Stichting Rugvin
Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan