Gosse Bosma directeur Goede Doelen Nederland

Gosse Bosma directeur Goede Doelen Nederland

 

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament

Dagelijks zetten miljoenen mensen zich in voor maatschappelijke doelen. Om bij te dragen aan onze samenleving en iets te betekenen voor een ander.

Als vrijwilliger, als gever, als lid van een vereniging of een kerk. Door een actieve eigen inzet of door bijvoorbeeld mee te spelen in een goededoelenloterij. Allemaal voor een ideaal. De impact is groot. Grote delen van de wereld en dus ook van ons land zouden er totaal anders uitzien zonder de inzet en steun van al deze burgers. Zij pakken maatschappelijke problemen op die overheid of markt niet (kan) oplossen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen in Nederland gul en ruimhartig aan goede doelen blijven geven en ook steeds vaker een goed doel opnemen in hun testament. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan hun ideaal. En dat is hartverwarmend.

In het vorige nummer heeft u kunnen lezen waarom Meep en Hanneke van Kampen verschillende goede doelen hebben opgenomen in hun testament. Meep zei daarover:

‘ De grote inzet van goede doelen spreekt ons erg aan’

Bijzondere mensen, met mooie idealen. Ze geven blijk van grote betrokkenheid bij de  maatschappelijke doelen die ze steunen en praten daar trots over. Meep en Hanneke van Kampen hebben hun keuze al gemaakt.

Mocht u ook overwegen een goed doel op te nemen in uw testament, maak uw keuze zorgvuldig en bespreek dit ook met uw nabestaanden.

Er zijn vele mogelijkheden om na te laten aan een goed doel.

Uw notaris kan u van advies voorzien. Hij beschikt ook over een handige gids waar alle mogelijkheden en de goede doelen in beschreven staan. Ook kunt u zelf op zoek gaan naar informatie. Op de website www.goededoelen.nl hebben wij voor u alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

Gosse Bosma - directeur van Goede Doelen Nederland, brancheorganisatie van Erkende goede doelen.