Heeft u ook wel eens aan een klein goed doel gedacht?

Heeft u ook wel eens aan een klein goed doel gedacht?

 

Kleine ontwikkelingsorganisaties doen groot werk

 

Hoe veel goede doelen kent u? Vijftig? Honderd? Misschien zelfs tweehonderd? Wist u dat het er ruim 16.000 zijn? Ruim 90% van deze Nederlandse goede doelen zijn kleine, minder bekende  vrijwilligersorganisaties die op allerlei vlakken mooi werk leveren. Vaak zijn ze innovatief, en vaak zetten ze hele specifieke projecten op waar de grote organisaties niet aan toekomen. De bijdrage die al die kleine vrijwilligersorganisaties leveren is van onschatbare waarde. Zeker binnen de sector  ontwikkelingssamenwerking.

Vele donateurs zouden graag aan zo’n kleine organisatie willen geven, juist omdat nagenoeg al het  gedoneerde geld aan het doel wordt besteed, maar kunnen maar moeilijk de stichting vinden die bij hen past.

Daarom wil Partin, de branchevereniging waar 300 van deze kleine goede doelen in ontwikkelingssamenwerking bij zijn aangesloten, belangstellende donateurs een handje helpen. Samen vinden we het project van uw keuze in een land waar u affiniteit mee heeft. 

De ca. 300 bij Partin aangesloten doelen zijn allemaal erkende Algemeen Nut Beogende Instellingen. Dus uw gift aan zo’n doel telt mee voor de belastingaftrek. 

Op www.kleinegoededoelen.nl, een initiatief van Partin, vertelt een aantal kleine goede doelen over hun ontwikkelingsprojecten, over hun successen en ook over hun teleurstellingen. Want die zijn er soms ook.

Als u een schenking aan een goed doel in ontwikkelingssamenwerking overweegt, u van betrokkenheid en enthousiasme houdt en ook graag wilt dat uw donatie met zo min mogelijk kosten ten goede komt aan het project van uw keuze, kijk dan eens op www.kleinegoededoelen.nl. Of neem contact op met Partin: secretariaat@partin.nl en laat weten wat voor soort van project u wel zou willen steunen.

Partin brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven

Partin is de brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven (PI). Zij geeft het PI een stem bij discussies over ontwikkelingssamenwerking en behartigt de belangen van deze groep. De lijfspreuk Samen kunnen we meer, samen doen we meervormt de basis achter de activiteiten die Partin ontplooit. Door samenwerking ontstaan er mogelijkheden die buiten het bereik liggen van de afzonderlijke kleine goede doelen.

Meer informatie

Partin, Telefoon: 06-22218655

(Erik Boerrigter)

Mail: secretariaat@partin.nl

Partin Logo

 

Terug naar Overzicht Publicaties