Help de dierenambulance goed uitgerust op weg

Help de dierenambulance goed uitgerust op weg

 

Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag e.o. heeft uw hulp nodig om veilig, efficiënt en diervriendelijk te kunnen blijven werken vanaf de ambulances. De afgelopen twee jaar heeft de stichting minder nalatenschappen en grote giften ontvangen. Ook de onzekerheden door Covid-19 zorgen voor minder inkomsten. Daarom start de dierenambulance nu een campagne om een groot deel van de ambulance-uitrusting te kunnen vernieuwen.

Onze missie

De spullen en hulpmiddelen krijgen het dagelijks flink te verduren om de missie van de dierenambulance waar te maken. Die missie luidt: hulp en bijstand verlenen aan dieren die zich in een hulpbehoevende situatie bevinden en het vervoeren van deze dieren. Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst, legt uit: “Wij rijden ongelooflijk veel ritten voor wilde dieren en huisdieren: jaarlijks ongeveer 18.000. Dat zijn er gemiddeld 50 per dag. In de drie drukste maanden in de zomer rijden we zelfs 70 ritten per dag. Ja, je kunt wel zeggen dat onze spullen goed gebruikt worden.”

Om alle dieren op een veilige manier, voor zowel dier als mens, te kunnen helpen is het van belang dat apparatuur goed werkt en dat de nodige hulpmiddelen beschikbaar zijn. De Pierre: “De dieren die wij helpen en ophalen worden liefdevol opgevangen en verzorgd door onze vrijwilligers en medewerkers. Voor zowel de dieren als voor onze ambulancechauffeurs is het belangrijk dat we daarbij veilig en prettig kunnen handelen. Daarnaast is het noodzakelijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Anders redden we het gewoonweg niet om gehoor te geven aan alle meldingen die bij ons binnen komen. Veilig, goed werkend en voldoende materiaal is van essentieel belang.”

Wat is er nodig?

Het doel is om de vijf dierenambulances, de ‘strand- en duinwagen’ en de kleinere kattenauto uit te rusten met nieuwe chipreaders, slangenhaken, vervoerskratten en veiligheidshandschoenen. Toekomstgericht, dus van goede kwaliteit zodat de spullen lang meegaan.

De Pierre: “Vooral de chipreaders zijn duur. Maar die zijn zo belangrijk! Veel huisdieren hebben een chip met een registratie van de gegevens van de eigenaar. Zo kunnen we de eigenaren opsporen en herenigen met hun huisdier. Aan slangenhaken denk je niet zo snel, maar het aantal slangen dat wij vangen stijgt ieder jaar. Slangenhaken zijn nodig om ze rustig en veilig te kunnen vangen. Dat voorkomt veel stress. De vervoerskratten spreken voor zich: we willen dieren zo veilig en comfortabel mogelijk vervoeren. En ten slotte de handschoenen, vooral voor de veiligheid van onze vrijwilligers en medewerkers. We halen veel katten op: zwerfkatten, verdwaalde katten, gewonde katten, kittens, verwilderde katten. Zij hebben allemaal hun eigen verhaal en ze snappen lang niet altijd dat wij er zijn om hen te helpen. Veiligheidshandschoenen zijn dan geen overbodige luxe.”

Hoe kunt u helpen?

Het begin is er: Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn heeft € 2500,- toegezegd voor dit project. Maar er is meer nodig. Wilt u helpen? U zorgt ervoor dat de dierenambulance alle dieren in nood in Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer en omgeving op een veilige en vooral diervriendelijke manier kan blijven helpen. Doneer direct, klik op het logo en maak een donatie op onze pagina hier op de website.