Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje

Ieder kind verdient een verjaardagsfeestje

 

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Elk jaar krijgen duizenden kinderen in Nederland geen kinderfeestje. Juist wanneer het thuis moeilijk is verdient een kind de positiviteit van een eigen kinderfeestje.

Wel jarig, geen kinderfeestje? Daar willen wij iets aan doen! Helpt u ons?

Meer dan 300.000 kinderen groeien in Nederland op in armoede. Hun ouders of verzorgers hebben geen geld voor het geven van een verjaardagsfeestje of om te trakteren op school. Dat zijn op de basisschool gemiddeld 3 kinderen per klas.

Een Uitgesteld Kinderfeestje is een kinderfeestje dat wij faciliteren en organiseren voor kwetsbare kinderen (groep 2 t/m 8) die langdurig in armoede opgroeien en zonder onze tussenkomst geen kinderfeestje kunnen vieren.

Deze kinderen zien dat klasgenoten wél een verjaardagsfeestje geven. Zij horen op school de mooie verhalen en willen ook zo blij zijn. Uitkijken naar hun verjaardag, zonder buikpijn en spanningen. Met hun vriendjes hun verjaardag vieren, want dat is een traditie in Nederland! Alleen kunnen zij geen feestje geven. Mede daardoor worden zij vaak zelf ook niet uitgenodigd voor een feestje. Kinderen worden snel buitengesloten als zij niet mee kunnen doen met de groep.

Daarom zet Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zich in voor deze kinderen.

Zodat ook zij naar een bijzondere dag kunnen uitkijken en mooie herinneringen kunnen maken. In het middelpunt staan, stralen. Met vriendjes/vriendinnetjes uit de klas.

Dat doen we door met vrijwilligers door het hele land kinderfeestjes te organiseren, in samenwerking met diverse professionele feestlocaties. Zoals klimbossen, sportaccommodaties en speeltuinen. In de winter faciliteren we bijvoorbeeld ook schaatsfeestjes zodat deze kinderen ook eens kunnen schaatsen. We stimuleren kinderen om met hun feestje iets te doen dat ze nog nooit eerder hebben gedaan.

Onze feestthema’s zijn:

Sport, cultuur, natuur, techniek en creatief. Alle feestjes vinden buitenshuis plaats, omdat thuis organiseren vaak niet mogelijk is. Bovendien nemen we zo ook de ouders een zorg uit handen: ook zij kunnen genieten!

Via een zorg- of hulpverlenende organisatie kunnen kinderen uit de doelgroep bij ons worden aangemeld. De afgelopen jaren maakten we al heel veel kinderen, verspreid over het hele land blij!

Wilt u meer resultaten van ons lezen? Kijk dan op onze website en lees bijvoorbeeld ons laatste jaarverslag. Uw steun is hard nodig om deze kinderen een onvergetelijk verjaardagsfeestje te bezorgenStichting Uitgestelde Kinderfeestjes zet zich in voor deze kinderen en bekostigt de feestjes vanuit donaties en schenkingen. Wilt u ook bijdragen? Privé, met uw bedrijf of club? Uw bijdrage is van harte welkom.

Handig om te weten: wij beschikken over de ANBI status. Hierdoor is het fiscaal aantrekkelijk om aan ons te doneren. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Contact Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Beeklustweg 30

7335JD Apeldoorn +31(0)6 3084 9896

www.uitgesteldekinderfeestjes.nl

info@uitgesteldekinderfeestjes.nl

IBAN: NL52INGB0007480888