Krasi woont met 200 dieren in een bouwval.

Krasi woont met 200 dieren in een bouwval.

 

Krasimira woont nu met 200 dieren in een bouwval. Wij gaan haar opnieuw helpen! Nu wij als stichting Dierennood het mooie aantal van 100 Hulpacties-van-de-Maand hebben bereikt, gaan wij op veler verzoek wat vaker op herhaling. Want sommige hulpverleners hebben zowel op jullie als ons een dusdanige indruk gemaakt, dat wij hen willen blijven volgen. Want het zorgen vóór en de zorgen óm dieren gaat altijd maar door.

Aya Krasimira is een fragiele maar o zo sterke jonge vrouw in Bulgarije. Zij werd verstoten door haar familie omdat zij teveel dieren-in-nood had opgenomen.

Zij is moeten gaan zwerven met haar dieren en was onze Hulpactie-van-de-Maand nr 71 in 2016. Zij kwam met 65 honden en 21 katten in een absolute bouwval ergens in de binnenlanden van dit moeizame land terecht.

Geen enkel comfort

Geen badkamer, wc of keuken. Geen elektra en het enige stromende water komt voor haar van het lekkende dak…

De reacties op haar project waren hartverwarmend. Dus alle reden om weer eens contact met haar op te zoeken.

Zij verblijft er nog steeds en het leven voor haar en haar dieren is nog steeds heel zwaar. Wel zijn de twee vrijwilligers Helene en Alice van stichting Poot onlangs bij haar op bezoek geweest om te helpen met sterilisaties.

Maar dat blijkt daar in de praktijk niet zo makkelijk. Het is zeker een uur rijden naar de dierenarts en voor alles moet je ook nog veel geduld hebben.

In het voorjaar gaan ze proberen nog meer sterilisaties te verwezenlijken, als er geld voor is natuurlijk.

Ook binnen ijskoud

In de wintermaanden die voor Bulgarije tot en met april zijn, is het door de vrieskou onmogelijk om operaties uit te voeren. Krasi kan haar pas geholpen dieren dan namelijk nergens een warm plekje bieden. In de grote schuur is het net zo koud als buiten. Ook in Krasi’s huisje krijgt ze het niet veel warmer gestookt. Heel veel verbeterd is het dus allemaal nog niet. Krasi, zoals ze liefkozend wordt genoemd leeft nog steeds ver weg van de bewoonde wereld, moederziel alleen met al haar dieren en met veel zorgen. Voor haar is beschutting tegen de vrieskou en regen, alsmede voer en wat primaire medische zorg voor haar dieren het doel waarvoor ze zich met hart en ziel inzet. Een keuze dat haar hele leven heeft bepaald en waarmee ze nooit zal stoppen.

Niemand heeft begrip voor haar

En nog steeds heeft de omgeving waar ze woont moeite met haar dierenliefde. Nog steeds wordt sowieso elk mens die zich in Bulgarije om dieren bekommert voor gek versleten. En dat laten ze merken ook. Hoezeer de omgeving haar ook probeert te dwarsbomen, toch blijven ze tegelijkertijd continue dieren letterlijk over haar hek gooien of eraan vastbinden.

Oudjes, zieke dieren, pupjes, kittens, zwangere teefjes en poesjes… alles wat ze maar kwijt willen. 200 (!) zijn het er intussen!

Krasi’s leven is heel zwaar. Al deze dieren waren compleet kansloos geweest, hun levens waren zonder haar ongetwijfeld op een afschuwelijke manier geëindigd. Dankzij deze lieve en vooral dappere vrouw zijn ze nog in leven en ontvangen de liefde die ze anders nooit hadden mogen ervaren. Uiteraard waren de nieuwkomers geen van allen gesteriliseerd. En omdat er zoveel geld elke maand nodig is voor voer en dringende medische verzorging loopt Krasi nogal achter.

Hoe kan zij geholpen worden?

Wat heeft ze nu het hardst nodig? Uiteraard geld voor sterilisaties. En zeer zeker ook geld voor meer en nieuwere omheiningen. Zolang niet elk dier is geholpen is het van het grootste belang om teefjes en reuen gescheiden te houden. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden dat zieke en zwakkere dieren niet tezamen zitten met grote sterke en dominante honden.

Vooral niet als die de lucht van een loops vrouwtje in hun neus krijgen. Dan vallen er letterlijk dodelijke slachtoffers. Met regen is het één grote modderpoel bij haar. Wij denken reden genoeg om haar en haar dieren weer te gaan helpen. Want Krasi is een grote held voor ons en wij denken zeker ook voor jullie! Zullen wij hier als dierenvrienden in Nederland en België laten zien dat wij haar werk heel erg waarderen? Laten we er dan een knallende hulpactie van maken!

Doneer aan Stichting Dierennood

Klik op het logo en doneer aan Stichting Dierennood o.v.v. '101e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!


Stichting Dierennood