Leven met en na kinderkanker 

Leven met en na kinderkanker 

 

Elk jaar krijgen in Nederland zo’n 600 kinderen tot 18 jaar de diagnose kanker. Dat zijn tien kinderen per week. Wanneer kinderen en hun gezinnen te maken krijgen met kinderkanker, belanden ze van het ene op het andere moment in een andere wereld. Een wereld waarin ze zoekende kunnen zijn naar houvast, bemoediging, hoop, herkenning, steun en troost. Dankzij de Vereniging Kinderkanker Nederland staan zij er in deze wereld niet alleen voor. 

De Vereniging Kinderkanker Nederland 

is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft (gehad). Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. Onze droom is een wereld waarin iedereen die met kinderkanker te maken heeft zich vertegenwoordigd en gesteund voelt en daardoor in staat is om regie te houden over het eigen leven. Bij ons vinden zij een plek waar ze altijd terecht kunnen voor herkenning, steun, een luisterend oor en begrip. 

Informatie en praktische tips 

Ook bieden we ervaringsdeskundige informatie en praktische tips, zoals brochures, symposia, informatiebijeenkomsten. En materialen voor kinderen, waardoor zij beter kunnen omgaan met hun ziekte. Denk aan de Kanjerketting®, een systeem dat bestaat uit kralen. Elke Kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Kinderen met kanker rijgen deze kralen aan de Kanjerketting® die hun verhaal vertelt. 

Vereniging Kinderkanker Nederland

Foto: Naast belangenbehartiging en lotgenotencontact ontwikkelt de Vereniging Kinderkanker Nederland informatieve verhalen voor kinderen, waardoor zij beter kunnen omgaan met hun ziekte, zoals over Radio Robbie en Chemo Kasper (links en midden op de foto).

Ieder met een eigen verhaal 

We zijn er voor: (groot)ouders, kinderen, jongeren, broers, zussen en volwassenen die als kind kanker hebben gehad; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen ‘survivors’. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de verbondenheid. 

Werken aan betere zorg 

Onze medewerkers en vrijwilligers weten hoe het is als je kind kanker heeft of hebben zelf als kind kanker gehad. Vanuit die betrokken motivatie werken we doorlopend aan betere zorg en kwaliteit van leven van kinderen, jongeren en gezinnen, tijdens maar ook ver na de curatieve en palliatieve behandeling of het overlijden. 

Sinds 1987

Wij geloven in krachtenbundeling. Wij zijn mede-initiatiefnemer en hoeder van de missie en visie van het Prinses Máxima Centrum én de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinder-oncologie. Al sinds 1987 zetten wij ons in voor de beste zorg en nazorg en vertegenwoordigen wij de stem van onze achterban richting de politiek, zorg en onderzoek. Ons uitgangspunt bij alles wat we doen is: Samen voor Beter. 

Steunen 

Wil je kinderen, (jong)volwassenen en gezinnen die te maken hebben (gehad) met kinderkanker helpen? Steun dan ons werk. Doneer op HIER  om ons te steunen. Vereniging Kinderkanker Nederland is een ANBI instelling. ANBI’s zijn vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.


Vereniging Kinderkanker Nederland