Mission Possible in actie tijdens autotocht naar Noordkaap

Mission Possible in actie tijdens autotocht naar Noordkaap

 

Wat hebben de Noordkaap en Mission Possible met elkaar gemeen?

Moeder en kind. De wereldbol is waarschijnlijk het bekendste punt op de Noordkaap maar er staat ook een bronzen beeld Moeder en Kind van de kunstenares Eva Rybakken. Moeder en kind zijn voor Mission Possible een belangrijke doelgroep.

De Noordkaap is dit keer de eindbestemming van de ScanCoveryTrial, een autotoertocht die in 9 dagen tijd kriskras door Scandinavië gaat. Ruim 7.000 kilometer onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot wel minus 30 graden Celsius. Strikte naleving van de verkeersregels zijn van essentieel belang voor het wedstrijdelement.

ScanCoveryTrial

Het is de vierde keer dat Mission Possible deelneemt aan de ScanCoveryTrial. Vorig jaar werd een verdienstelijke 2e plek behaald. Ook nu zijn de verwachtingen hooggespannen. Martin Boeije uit Waalwijk, die als donateur al jaren bij Mission Possible betrokken is, zal als navigator fungeren. Hij heeft in de acht voorgaande edities hier ruime ervaring mee opgedaan. Deze keer wordt hij vergezeld door Henk Bolhuis, eigenaar van Hoveniersbedrijf de Wilde Appel in Uithuizen. Het wordt zijn tweede ScanCoveryTrial en hij zal als chauffeur optreden.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland is blij met hun deelname. “Voor ons is deze actie heel belangrijk. Het stelt ons in staat om aandacht te vragen en geld op te halen voor onze hulpverlening aan kinderen uit probleemgezinnen en tienermoeders in o.a. Armenië, Bulgarije, Rusland en Oekraïne. Naast een speciale Facebook-pagina maken we een blog met reisverhalen en foto’s en filmpjes van de tocht. De kosten van de deelname worden door de deelnemers zelf betaald en de auto, een Ford Ranger 3.2, is van hoveniersbedrijf ‘De Wilde Appel’. Alle donaties gaan naar Mission Possible. De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50. Natuurlijk kan er ook een ander bedrag worden gedoneerd. Groot of klein, eenmalig of structureel, elke bijdrage is welkom!”.

Babybox project

Met deelname aan de tocht wil Mission Possible onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor het Babybox project. In het Babybox project worden dozen met benodigdheden voor baby's en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. Naast de Babybox krijgen de moeders ook voorlichting en medische zorg. Veel nadruk wordt gelegd op preventie.

De 9e editie van de ScanCoveryTrial gaat op donderdag 3 januari van start en de finish is op zaterdag 12 januari 2019.


Stichting Mission Possible