Paddenstoelen

Paddenstoelen

 

Elk najaar poppen ze in groten getale omhoog, en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken. Paddenstoelen hebben een mysterieuze aantrekkingskracht op mensen. De paddenstoelenexcursies en –cursussen van IVN zijn populairder dan ooit. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

Paddenstoelencampagne

Paddenstoelen zijn overal, al zijn ze vaak voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar. Ze spelen een unieke rol in de kringloop als afbrekers van dood en levend organisch materiaal. Met de paddenstoelencampagne vertelt IVN een belangrijk verhaal, het verhaal van kringlopen en van evenwicht in de natuur. In andere landen is het een eeuwenoude gewoonte, maar ook in Nederland wordt paddenstoelen plukken en eten steeds hipper. Zelf legaal de goede paddenstoelen plukken is lastig. Leuker is om met een IVN Natuurgids op pad te gaan, die de kneepjes van het paddenstoelenvak kent. Óf je eigen paddenstoelen kweken, plukken en eten, met tips van IVN. 

Contact

Vragen over IVN, onze Paddenstoelencampagne, producten uit de IVN paddenstoelenwinkel of anders? https://www.ivn.nl/paddenstoelen/contact

De IVN Servicedesk is tijdens kantooruren bereikbaar via (020) 622 81 15
Of stuur een e-mail naar info@ivn.nl


IVN Natuureducatie