IVN Natuureducatie

IVN Natuureducatie

 


Ieder kind heeft recht op natuur


Met het IVN Scharrelkids Fonds willen we onze droom verwezenlijken om ieder kind in Nederland voor zijn 12e jaar een onvergetelijke natuurbelevenis te bieden. Het fonds ondersteunt lokale IVN-projecten en activiteiten die kinderen in contact brengen met de natuur.

Bewezen effect

Het effect van natuur op gezondheid en welzijn van kinderen is onomstotelijk bewezen. Toch spelen kinderen minder vaak buiten dan ze zouden willen, en vinden ze de omgeving waarin ze spelen vaak saai. Een groene omgeving, en de stimulans van ouders en leerkrachten zijn bepalende factoren voor natuurbeleving.

Met Scharrelkids laten we kinderen de natuur dichtbij beleven: thuis, in de buurt en op school. Dat doen we op een scharrelende manier, omdat scharrelen – zelf laten ervaren en ontdekken – dé manier is om kinderen weer in contact te brengen met de natuur.

Deel je onze droom? Draag dan nu bij aan een generatie die de natuur kent en waardeert, gezonder opgroeit en werkt en betrokken is bij een duurzame toekomst. Met jouw donatie kunnen wij meer kinderen de natuur laten ontdekken.

Doneer nu

 

Over het Scharrelkids Fonds

Het IVN Scharrelkids Fonds ondersteunt lokale IVN-projecten die er op gericht zijn kinderen in contact te brengen met de natuur. Het bedrag dat je geeft, komt voor 100% ten goede aan het fonds. 
IVN Almere ontving al een bedrag uit het fonds voor de uitbreiding van het natuurontdekpad in het Vroege Vogelbos.


We willen natuurlijk nog veel meer IVN-afdelingen ondersteunen met het IVN Scharrelkids Fonds. Met een periodieke schenking zijn we er van verzekerd dat we dit waar kunnen maken!

Alvast bedankt voor je vrijgevigheid en steun,

Hans Gilissen,
Voorzitter IVN Natuureducatie

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Ariane Dirks
€ 50,00
30 december 2022
Anoniem
€ 7,50
14 april 2020
Anoniem
€ 7,50
7 mei 2018
IVN Natuureducatie
  • ANBI
  • CBF