Periodiek schenken

Periodiek schenken

 

Hoe werkt het?

Bij periodiek schenken doneert u jaarlijks een vast bedrag over een periode van minimaal vijf jaar. Uw bijdrage wordt dan van uw rekening afgeschreven in termijnen die u zelf aangeeft: per jaar, half jaar, kwartaal of maand. U kunt zelf aangeven of u deze termijnen via automatische incasso wilt laten afschrijven of dat u dit zelf overmaakt.

Er is een minimumbedrag voor een periodieke schenking van 60 euro per jaar. U verbindt zich voor tenminste vijf jaar aaneengesloten aan de schenking.

Geen notaris nodig

Sinds januari 2014 is het niet meer nodig dat een periodieke schenking via een notaris wordt geregeld. Een ‘onderhandse akte’, bijvoorbeeld door een schriftelijke overeenkomst, is nu voldoende om de periodieke schenking vast te leggen. Het formulier, vragenlijst en toelichting kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Periodiek schenken en de fiscus

Periodiek schenken is fiscaal aftrekbaar en daarom een zeer gunstige manier om Bijen Educatie Stichting Nederland te steunen. Afhankelijk van uw inkomen betaalt de fiscus tot wel 52% van de schenking. Lees hierover meer op de website van de Belastingdienst. Voorwaarde is dat de organisatie een Algemeen nut beoogde instelling (ANBI)is. Onze stichting heeft de ANBI status.

Periodieke schenkingen zijn zeer welkom

Wij maken al het bovenstaande graag extra eenvoudig voor u, omdat periodiek schenken ook voor ons grote voordelen heeft. Doordat onze stichting geen subsidie ontvangt, zijn we afhankelijk van particuliere giften. Periodieke schenkingen zijn voor ons dan ook erg belangrijk.

U kunt een periodieke schenking afsluiten. Door hieronder de modelovereenkomst te downloaden en via de post naar ons toe te sturen.

Wij helpen u graag bij het afsluiten van een overeenkomst periodieke schenken. Neem daarvoor contact met ons op via de mail of telefoon.

Download de modelovereenkomst de toelichting en meer informatie via deze link :

  • Informatie Belastingdienst over periodiek schenken aan goede doelen
  • Het standaardformulier van de belastingdienst.

Terug naar Overzicht Publicaties