Verslag bezoek brandwondencentrum Cusco

Verslag bezoek brandwondencentrum Cusco

 

Afgelopen maand november maakte een kleine groep sponsors en geïnteresseerden een reis naar Peru. Het was deels een toeristische reis maar er was ook ruim tijd gereserveerd voor een blik “achter de coulissen”. Dat laatste impliceerde dat de deelnemers enkele projecten van HoPe bezochten.  Wij ontvingen van één van die bezoeken een kort verslag met wat foto’s. We geven dat hier weer.

Brandwondencentrum van Cusco

Vandaag hebben we het brandwondencentrum van Cusco bezocht, het enige centrum in zijn soort in de wijde omgeving. Brandwonden komen veel voor, vooral bij kleine kinderen. Dat komt door ongelukken in de kleine behuizing met slechte gasflessen, en door open vuren om op te koken in de bergdorpen.

De verbetering van de behandeling en de nazorg in brandwondencentrum is een van de projecten van stichting HoPe. Op het gebied van het verbeteren van de behandeling werkt HoPe samen met deskundigen van een Peruaanse NGO uit Lima. Inmiddels is de behandeling sterk verbeterd.

Hope bekostigd speltherapie en fysiotherapie

HoPe zorgt er ook voor dat de nodige nazorg wordt verleend. Voorheen werden de kinderen en andere patiënten na de behandeling al gauw aan hun lot overgelaten. Nu is er speltherapie en ook fysiotherapie die door HoPe worden bekostigd. Speltherapie is belangrijk om de verveling en de stress te bestrijden, waardoor de genezing sneller gaat. Fysiotherapie is wezenlijk om zoveel als mogelijk te revalideren en vergroeiingen te voorkómen. Onlangs zijn er met steun van HoPe enkele trainingstoestellen aangeschaft.

Het was een bijzondere dag. Mooi om te zien wat de mensen daar met steun van HoPe tot stand hebben gebracht. En geweldig hoe ze met veel motivatie daar werken. Ze proberen permanent, ondanks alles, een goede sfeer te creëren en dat lukt ze heel goed!

We volgden met de fotocamera het kleine meisje Maricielo. Na haar eigen behandeling ging zij enthousiast aan het werk bij een medepatiënt.

Bezoek de website van Hope

Ook u kunt ons werk ondersteunen door een doantie te doen hier op de website van Schenken en Nalaten aan Goede Doelen, door op ons logo te klikken en op onze pagina op de knop "maak een donatie" te klikken. Hartelijk dank alvast.

 


Stichting HoPe Nederland