Restaurant Misverstand

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. De ziekte doet het geheugen slechter functioneren, waardoor mensen vergeetachtig worden en hun dagelijks functioneren langzaam achteruit gaat. Dit is te zien in het tv-programma Restaurant Misverstand. Mensen met Alzheimer runnen een restaurant onder begeleiding en krijgen allerlei mensen op bezoek. Van familie tot bekende Nederlanders. Alzheimer krijgt op deze manier de aandacht die het verdiend.

Doneren om alzheimer te bestrijden

Restaurant Misverstand 2022

Dementie en daarmee omgaan

Mensen die een vorm van dementie hebben functioneren langzamerhand minder goed door geheugenverlies. Het is vreselijk en daarom is het ook lastig om hiermee om te gaan. Gelukkig geeft dementie.nl mensen met de ziekte houvast en tips om hoe hier mee om te gaan.

Hetzelfde geldt voor mensen die een naaste hebben met dementie. Ook voor hen is de omgang hiermee in veel gevallen erg lastig. Iemand met bijvoorbeeld Alzheimer is niet meer zoals je gewendt bent. Ook hier heeft dementie.nl tips voor.

Stichting Alzheimer Nederland

Stichting Alzheimer is er om deze vorm van dementie te bestrijden en is dan ook partner van het programma Restaurant Misverstand. Ze bestrijden niet alleen, maar leren mensen ook met Alzheimer om te gaan. 

Onderzoek naar de oorzaken en genezing van Alzheimer lopen, maar zijn erg kostbaar. Daarom is de bijdrage in de vorm van donaties erg belangrijk voor een vervolg van het onderzoek. 

Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek

De Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek zet zich in op wetenschappelijk onderzoek om Alzheimer in de toekomst te weren. Ze zijn hulp van donaties hard nodig om allerlei onderzoeken rondom dementie en alzheimer te steunen.

Donerenaangoededoelen.nl zet zich in tegen Alzheimer

Via ons platform donerenaangoededoelen.nl kun je doneren aan een goed doel dat het onderzoek en de bestrijding van Alzheimer steunt. Donerenaangoededoelen.nl maakt het mogelijk om dit veilig en snel te doen. Doe jij mij aan de strijd tegen Alzheimer?

Doneren om Alzheimer tegen te gaan

 

Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven