Stichting Longfonds

Stichting Longfonds

Longziekten kunnen het leven voor personen belemmeren. Daarom is Stichting Longfonds Nederland er om longziekten de wereld uit te werken. Wij als Longfonds strijden voor een gezonder en gelukkiger bestaan voor de mensen met een longaandoening. Inzet voor medische doorbraken, gezonder leven, voorlichting en adviezen is niet gratis. Daarom zijn we de hulp van donateurs nodig om dit alles mogelijk te maken. Strijd met ons mee tegen longziekten. Doneren aan Stichting Longfonds doe je hier. 

Longfonds onderzoeken

Door onze donateurs zijn we al één van de grootse private financiers van longonderzoek op het continent Europa. We stimuleren, jagen medische doorbraken na en veranderen levens voor (chronisch) zieken door middel van een longaandoening. Voorbeelden van onderzoeken zijn:

  • Hoe we Astma kunnen voorkomen. Deze kinderziekte is met een vroegtijdige aanpak bij de wortel goed te voorkomen. 
  • Het reparen van al beschadigde longen. Stamcellen maken het mogelijk om longweefselherstel te realiseren voor mensen met longziekten als COPD.
  • Opsporen van longziekten in een vroeg stadium. Herkenning van ziekte kan helpen om erger te voorkomen, medicijnen voor te schrijven en om een specifiekere diagnose te kunnen geven. 

Longfonds werkt nationaal en internationaal aan ruim 40 onderzoeken tegelijkertijd.

Uw steun maakt het verschil

Bij één op de vier mensen die overlijden speelt een longziekte een rol. En voor ruim 1,2 miljoen mensen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die zij niet alleen kunnen winnen.

Wij gaan net zo lang door tot alle longziekten de wereld uit zijn. Uw steun is hierbij van groot belang, nu en in de toekomst. Zodat we samen kunnen werken aan de grote dromen: astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten.

Door een donatie te doen via de knop "Maak een Donatie"  helpt u Longfonds longziekten de wereld uit te krijgen.

Donatie Longfonds: ANBI goede doel

ANBI, ook wel Algemeen Nut Beogende Instelling, betekend dat men zich als goed doel inzet voor het algemeen belang over het geheel. En dat doen we zeker als Longfonds Stichting. Via donerenaagoededoelen.nl doneer je snel en veilig aan Stichting Longfonds. We kunnen je hulp goed gebruiken!

Corona heeft laten zien hoe belangrijk onze longen zijn en dat niets in het leven zeker is. Het maakt ons ervan bewust dat het van belang is om wensen voor later goed vast te leggen. Zo kunt u zelf bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld en uw idealen kunnen voortleven.

Terug naar Overzicht Goede Doelen

 

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 150,00
7 juli 2024
Anoniem
€ 250,00
23 mei 2024
Anoniem
€ 400,00
22 maart 2024
Anita van de Velde
€ 25,00
14 februari 2024
Anoniem
€ 25,00
7 februari 2024
Stichting Longfonds
  • ANBI
  • CBF