Stichting MS Research

Stichting MS Research

 

Onderzoek naar oorzaak en behandeling van MS is van levensbelang

Wat gebeurt er met mijn bezittingen na mijn overlijden?

Een vraag die veel mensen zich stellen voorafgaand aan het moment dat zij bij de notaris aan tafel aanschuiven. Het blijkt dat steeds meer mensen het prettig vinden iets na te laten aan een goed doel, zodat zij ook na hun overlijden nog iets kunnen betekenen voor toekomstige generaties.

 

Multiple sclerose

Multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel, kent geen leeftijd. In veel gevallen treft het mensen in de bloei van hun leven. Tot op dit moment is de oorzaak van MS nog niet gevonden, evenmin een medicijn om deze ziekte te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar MS is daarom enorm belangrijk. Temeer omdat tegenwoordig op steeds jongere leeftijd de diagnose MS wordt vastgesteld. Het leven van iemand met MS verandert drastisch. De dagelijkse dingen, die eerst heel normaal waren, moeten nu zorgvuldig worden afgewogen en gepland. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van MS moet doorgaan en is van onschatbare waarde voor iemand met MS. Intensief onderzoek moet uiteindelijk leiden tot het vinden van een medicijn dat MS geneest. 

Help ons door de juiste beslissing te nemen door Stichting MS Research op te nemen in uw testament, dan doet u hiermee iets van enorme betekenis.

 

Periodiek Schenken aan MS Research zonder tussenkomst van notaris.

Wist u dat het niet meer nodig is dat een periodieke schenking via een notaris wordt geregeld? Een "onderhandse akte" bijvoorbeeld door een schriftelijke overeenkomst, is nu voldoende om de periodieke schenking vast te leggen.

De formulieren - een modelovereenkomst in tweevoud -, vragenlijst en toelichting, kunt via onze website (msresearch.nl/periodiek-schenken) downloaden. 

Natuurlijk kunt u de formulieren ook bij ons opvragen, tel. 071 - 5 600 500, dan sturen wij u deze per post toe. 

Periodiek schenken betekent dat u jaarlijks een vast bedrag schenkt over een periode van minimaal vijf jaar. Uw bijdrage wordt dan van uw rekening afgeschreven in termijnen die u zelf aangeeft: per jaar, half jaar, kwartaal of maand.

U kunt zelf aangeven of u deze termijnen via automatische incasso wilt laten afschrijven of dat u dit zelf overmaakt. Er is geen minimumbedrag voor een periodieke schenking, maar wel een minimumtermijn.
Periodiek schenken en de fiscus Periodiek schenken is fiscaal aftrekbaar en daarom een zeer gunstige manier om de Stichting MS Research te steunen.
Afhankelijk van uw inkomen betaalt defiscus tot wel 52% van de schenking.

Ook kunt u een donatie doen via de knop "Maak een Donatie" om ons onderzoek te steunen.

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Sandra Bron
€ 50,00
1 maart 2023
Anoniem
€ 15,00
27 oktober 2021
Stichting MS Research
  • ANBI
  • CBF