Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper)

Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper)

 

Overleven met alvleesklierkanker mogelijk maken


Stichting Overleven met Alvleesklierkanker werft met de campagne Support Casper fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar effectieve behandelingen van alvleesklierkanker.
 
Jaarlijks krijgen zo’n 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker, slechts 200 van hen zijn een half jaar later nog in leven. Iedere dag overlijden acht tot tien mensen aan deze slopende ziekte. Het is hiermee, na longkanker, de dodelijkste vorm van kanker in Nederland.
Hoewel vele vormen van kanker inmiddels goed te behandelen zijn, zag professor dr. Casper van Eijck, chirurg en hoogleraar alvleesklierkanker aan het Erasmus MC, in de afgelopen 30 jaar weinig veranderding in de behandeling van alvleesklierkanker. Dat moet en kan anders.
 

 

Veel geld nodig voor onderzoek 


Stichting Overleven met Alvleesklierkanker financiert klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve en effectieve behandelmethoden van alvleesklierkanker. In de afgelopen zeven jaar van ons bestaan hebben de onderzoekers reeds enkele hoopgevende therapieën ontwikkeld. Zoals de dendritische celtherapie die zij als eersten ter wereld toepasten bij alvleesklierkanker en al met enig succes. Maar er is nog veel meer (vervolg)onderzoek nodig. Onderzoek doen is zeer kostbaar. De Stichting voert daarom acties, campagnes en zet ook actief in om Nederlanders te interesseren te schenken en na te laten om daarmee overleven met alvleesklierkanker mogelijk te maken.

Wilt u meer weten over ons werk? Kijk op www.supportcasper.nl

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Jo Frehen
€ 812,00
2 mei 2024
Willem Licht
€ 15,00
11 maart 2024
Tiny Oldebesten-Verkuijlen
€ 208,35
3 november 2023
Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper)
  • ANBI
  • CBF