Waarom doneren via Schenken en Nalaten

Bij Schenken en Nalaten zijn er verschillende manieren om een goed doel te ondersteunen. Maar waarom zou je eigenlijk doneren via het platform van Schenken en Nalaten? In dit artikel leggen wij uit wat de voordelen zijn van schenken en nalaten en waarom het een goede keuze kan zijn om op deze manier een goed doel en haar activiteiten te steunen.

Bekijk alle goede doelen

Verschillende vormen van doneren

Om bewust te worden van de verschillende mogelijkheden, hebben wij allereerst wat informatie omtrent schenken en nalaten op een rijtje gezet.

1. Het schenken van geld

Het schenken van geld kan een manier zijn om een goed doel te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een periodieke schenking. Hierbij schenk je een vast bedrag per jaar of maand voor een bepaalde periode. Eenmalige schenkingen zijn ook mogelijk en kunnen  direct via ons platform worden geregeld. Hierbij schenk je een bedrag aan een goed doel zonder dat hier een verplichting aan vastzit.  

2. Het nalaten van geld

Een andere manier om een goed doel te steunen is door middel van nalaten. Dit kan door een goed doel op te nemen in je testament. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je ervoor kiezen om een vast bedrag na te laten, maar je kunt er ook voor kiezen om een percentage van je vermogen na te laten.

Een eenmalige donatie via de website van Schenken & Nalaten

De goede doelen die vermeld staan op de website van Schenken & Nalaten zijn zorgvuldig gecontroleerd en zijn officieel erkende goede doelen. Het geld wordt rechtstreeks via Mollie of Buckaroo overgemaakt op de rekening van de door u gekozen stichting.

Klik op een van de logo's en maak vandaag nog een donatie. Ook de kleine bedragen helpen!

Bekijk alle goede doelen