Collecteweek ZOA Nederland

Collecteweek ZOA Nederland

 

Collecteweek ZOA Nederland van 28 maart t/m 2 april 2022

 

De enorme stroom vluchtelingen uit Oekraïne staat op ons netvlies gebrand. Wat een verschrikkelijke situatie! ZOA is momenteel druk in de weer om de eerste nood te lenigen. Doe je ook mee aan de ZOA-collecte van 28 maart t/m 2 april? Op www. zoa.nl/collecte kun je een online collectebus aanmaken. Samen maken we ons wereldwijd sterk voor kwetsbare mensen op de vlucht. 


Op de vlucht


Nu al zijn 83 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. We willen naast hen staan, te hulp schieten met eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater en voedsel. Daarna helpen we bij het opbouwen van een nieuw bestaan, bijvoorbeeld door werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen. We zijn actief in crisisgebieden, zoals Jemen, Colombia, Zuid-Sudan en zeer recent bij de grens met Oekraïne. 

“Ik was aan de Hongaars-Oekraïense grens, waar duizenden vluchtelingen per dag de grens over komen, met name vrouwen en kinderen. Zij vertellen heftige verhalen over bombardementen en het gedwongen achterlaten van hun echtgenoten en vaders. Het zijn verhalen die mij aangrijpen. Heftig. Er komt een achtbaan aan emoties voorbij. Maar ik moet aan de slag, want er is werk te doen. Hulp bieden, biedt hoop! Het is het minste wat ik - wat we - kunnen doen.” - Hielke Zantema, noodhulpcoördinator van ZOA


We zijn er


ZOA werkt met een team van ongeveer duizend mensen in 13 landen. Waar mogelijk werken we met lokale partners. ZOA is werkzaam in 5 sectoren: Noodhulp, Onderwijs, Voedselzekerheid, Vredesopbouw, Water, sanitatie en hygiëne. Duizenden vrijwilligers in Nederland helpen ons: donateurs, scholen, ondernemers en kerken. Bijvoorbeeld via giften, acties, de collecte én via nalatenschappen. 

We zijn er. Samen met jou. Wil je meer informatie over het geven aan een goed doel als ZOA? Neem dan contact op met Yolenta Pater, y.pater@zoa.ngo, 06 55830718

Wil je ook doneren? Ga naar https://steun.zoa.nl/geefuitjehart 

Dankjewel!

 

 

Terug naar Overzicht Evenementen


ZOA