150 Babybox-dozen voor Mission Possible met RUN van Winschoten
12 september 2018

150 Babybox-dozen voor Mission Possible met RUN van Winschoten

UITHUIZEN Met 26 lopers heeft Mission Possible op 8 september mee gedaan met de oudste ultraloop van Nederland: de RUN van Winschoten. Het doel was om aandacht te vragen en fondsen te werven voor het Babybox project van Mission Possible in Bulgarije en Rusland. In totaal is ruim €5.500 opgehaald.

De jongste deelnemers, Loïs Hofsté en Lisanne Kloosterhuis, mochten de spits afbijten. Zij deden mee met de Lutje RUN. “Wij vinden het leuk om hard te lopen voor de arme mensen en kinderen!”. De 10x10 km estafette voor het Mission Possible team startte om halfelf. Voor zowel fans als de lopers was een basis pal aan het parcours op ruim 9 km in de Noorderstraat ingericht. In een grote tent werd gezorgd voor eten en drinken en werden de lopers enthousiast en met muziek aangemoedigd om de laatste kilometer nog snel mogelijk af te leggen. Net als vorig jaar kreeg de Noorderstraat de straatprijs, een barbecue-cheque ter waarde van € 150, voor de mooist versierde straat.

 

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland,

 is erg blij met de inzet van alle lopers.
“Met deze opbrengst kunnen wij 110 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Babybox project. De Bulgaarse Roma-meisjes behoren tot de meest kwetsbare mensen in Oost-Europa. Het voor de ouders een last om voor hun dochters te zorgen, zodat ze zo vroeg mogelijk worden uitgehuwelijkt. De meeste Roma-meisjes worden moeder wanneer ze tieners - en vaak jonge tieners - zijn. Tijdens de zwangerschap hebben ze meestal geen instructies over de gezondheidszorg of het ouderschap. Meestal komen ze voor het in eerst in contact met de medische zorg als het kind geboren is. Met het Babybox project geven we voorlichting en training en zijn we in staat om vroege huwelijken te voorkomen en a.s. moeders te helpen tijdens hun zwangerschap”

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen, (a.s.) tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, ondersteuning van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Mission Possible heeft projecten in verschillende steden in Rusland, in Oekraïne, Albanië, Bulgarije en sinds kort in Armenië.


Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven