DAF Museum ‘50 jaar London-Sydney Marathon’
24 oktober 2018

DAF Museum ‘50 jaar London-Sydney Marathon’

 

Op zaterdag 24 november 2018 is het exact 50 jaar geleden dat de London-Sydney Marathon in Londen van start ging. Deze zwaarste rally ter wereld (10.000 mijlen met een hoofdprijs van 10.000 pond) was voor twee DAF’s 55 een ongekend succes. Rob Slotemaker en Rob Janssen met startnummer 30 en David van Lennep en Peter Hissink met startnummer 69 haalden niet alleen de finish, maar startnummer 30 zorgde ook voor een topklassering om als 17e algemeen te finishen. En dat met een van de kleinst deelnemende auto’s.

De London-Sydney Marathon was in 1968 een non-stop rally (met uitzondering van de overtocht van Bombay naar Fremantle, Australië). Indertijd was het de zwaarste rally ter wereld die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Het DAF Museum gaat op een speciale manier aandacht schenken aan deze 50 jaar geleden gereden rally. Middels een tijdelijke tentoonstelling (24 november 2018 t/m 28 februari 2019) zullen veel elementen van deze unieke rally aandacht krijgen. Denk daarbij aan de voorbereiding, zowel algemeen als specifiek voor de DAF-deelname, ook met uniek foto- en filmmateriaal. Vitrines vol met herinneringen en natuurlijk met de mensen die het 50 jaar geleden allemaal hebben meegemaakt.

Grote mannen van toen zijn aanwezig op zaterdag 24 november 2018.

De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 24 november 2018 en op deze speciale dag zullen de grote mannen van toen aanwezig zijn, waaronder DAF-rallymanager Rob Koch en de rijders David van Lennep, Peter Hissink en Rob Janssen. Alles komt aan bod, ook de verhalen rondom de service onderweg met de Martinair DC3 Dakota, maar ook de verslaggeving via radio, televisie en de dagbladen. Het wordt een dag vol met herinneringen en prachtige anekdotes.

Algemeen winnaar Andrew Cowan is met de winnende Hillman Hunter ook aanwezig.

De algemeen winnaar van de London-Sydney Marathon 1968, de Schot Andrew Cowan zal op zaterdag 24 november 2018 eveneens aanwezig zijn in het DAF Museum.

Deze 81-jarige levende rally-legende zal zijn verhaal doen middels een boeiend interview.

Andrew Cowan heeft meer dan 80 grote internationale rally’s zeer succesvol gereden, waaronder de East African Safari, Parijs-Dakar, RAC-rally, Rally of Scotland, Rallye de Monte Carlo en natuurlijk de London-Sydney Marathon. Andrew Cowan was ook jarenlang de grote man achter Mitsubishi Ralliart.

De originele winnende auto van Andrew Cowan (dus niet de replica, maar de enige echte auto), Hillman Hunter, zal op zaterdag 24 november 2018 ook aanwezig zijn in het DAF Museum en dat is uniek, want deze auto is tientallen jaren niet buiten Engeland / Schotland geweest.

Het belooft een speciale dag te worden, dus noteer de datum: zaterdag 24 november 2018.