Het andere gezicht van Dubai
9 september 2022

Het andere gezicht van Dubai

Veel rijkdom in Dubai, maar niet voor zwerfdieren.

We zien de beelden van extreme luxe en hoge gebouwen in Dubai regelmatig voorbij komen. Helaas is dat in grote tegenstelling met hoe men daar omgaat met dieren op straat. Het is zelfs zo, dat het helpen ervan verboden is!Toch is er één vrouw die zich wèl over deze zwerfdieren ontfermt. En dat is Aileen.
 

Achtergelaten door expats

Veel van de katten op straat zijn zonder mededogen achtergelaten door expats die terugkeerden naar hun eigen land. Deze dieren krijgen het opeens extreem moeilijk, nadat ze jarenlang als geliefd huisdier in een gezin geleefd hebben.
Anderen zijn gedumpt door eigenaars van dierenwinkels, de ‘animal markets’, omdat ze te ziek zijn om verkocht te worden. Gewoon gedumpt om te sterven...
Gelukkig is er een sprankje hoop voor deze dieren. Aileen zet zich al sinds 2017 voor hen in nadat haar eigen kat gestolen werd, notabene vanuit haar eigen woning.
Ze gaf de zoektocht naar haar lieverd nooit op, spijtig genoeg tot nu toe zonder succes. Op haar weg komt ze vele hulpbehoevende katten tegen.
Ziek, gehandicapt, blind, met gebroken poten … en zij kan ze niet voorbij lopen. Ze ontfermt zich over hen, rijdt naar de dierenarts, verzorgt hun wonden en geeft hen de liefde die ze zo nodig hebben.
 

Het andere gezicht van dubai

Deze zwerfkatten hebben het geluk gehad om gered te worden door Aileen. Maar zij is vrijwel de enige in Dubai die deze dieren helpt.

Adoptie van een dier geeft weinig zekerheid. Expats hebben wel interesse, maar verhuizen na een tijd opnieuw en laten de hond of kat dan gewoon weer achter. De liefde voor dieren die we in Europa kennen leeft niet in Dubai, integendeel... Laten we deze geweldige vrouw steunen in haar dagelijkse strijd en haar laten voelen dat ze er niet alleen voor staat.
Giften maken we rechtstreeks over aan de dierenartspraktijk waarmee zij samenwerkt. Op deze manier bouwt ze een tegoed op zodat zwaar gewonde of zieke dieren onmiddellijk geholpen kunnen worden.
Met onze hulp kan er veel dierenleed verzacht of zelfs voorkomen worden!

 

Streefbedrag: 2.500 euro - Stand per 4 sep.: 1.663 euro


5 sep. - De aandacht die wij hieraan in onze Extra Campagne hebben besteed heeft maar liefst bijna 1.000 euro opgebracht. Prachtig resultaat en ontzettend goed dat wij als vrijwel enige kunnen helpen met haar enorme opgave... Wij hebben het streefbedrag nog iets hoger gezet.

29 aug. - Wij zijn als kernteam diep onder de indruk van jullie grandioze steun voor dit bijzondere hulpproject! Maar liefst 671 euro kwam hiervoor deze week binnen en dat is een geweldig mooi begin van hopelijk nog veel meer steun. En dat is ook heel hard nodig!

22 aug. - Tsja, als ikzelf de tekst van dit nieuwe hulpproject lees, dan zegt een 'rijk land' op zich dus niet veel. Misschien hebben sommigen inwoners daar extreem veel geld, maar dat zegt blijkbaar niets over hoe ze met zwerfdieren omgaan. Wij hebben het al vaker aangegeven maar het blijkt weer opnieuw: Nederland en België zijn echt uitzonderingen en hier zijn amper zwerfdieren. En in vergelijking met de meeste andere landen, hebben dieren het hier VEEL beter dan in vrijwel ieder ander land ter wereld... Laten we daarom Aileen de komende weken goed gaan steunen!

DANK JULLIE WEL VOOR DE DONATIES!

Week t/m 21 aug. - 60 euro
Week t/m 28 aug. - 671 euro
Week t/m 4 sep. - 932 euro


Alvast enorm veel dank!

U kunt uw donatie HIER doen