Stichting Dierennood

Stichting Dierennood

Wilt u juist die dieren helpen die dit het meeste nodig hebben?

Gelukkig kent Nederland geen zwerfhonden meer. Hier zijn keurige asielen, een echte dierenpolitie en er rijden hier meer dan 300 dierenambulances rond. In andere landen hebben zwerfdieren het echter veel zwaarder en daar worden ze vaak mishandeld.

Iemand die veel van dieren houdt, wil graag dat zijn of haar donaties of legaat zo goed mogelijk gebruikt worden om echt alleen dieren-in-nood te kunnen gaan helpen.

Met de zekerheid dat deze op een betrouwbare, transparante en doelmatige manier worden aangewend. Met zo weinig mogelijk inhoudingen aan overheadkosten. Bovendien zou het fijn zijn, als de gelden voor deze projecten zo snel mogelijk worden gebruikt, zonder dat het jarenlang op een bankrekening blijft staan.

Een stichting die aan al deze voorwaarden voldoet, is Stichting Dierennood

  • Betrouwbaar  door de officiële ANBI-status van de Belastingdienst.
  • Transparant  door de exacte omschrijving van de diverse projecten.
  • Lage kosten,  want deze bedragen slechts 2 tot 3% (gemiddelde voor stichtingen: 28%)
  • Veel keuze,  inmiddels al meer dan 100 hulpprojecten.
  • Unieke controle  mogelijk, door verslaggeving van de projecten met foto's, video's, e.d.

Stichting Dierennood

 

Ook herplaatsing achtergebleven huisdieren.

Mede-oprichter Hanno Berger voegt daaraan toe: Bovendien bieden wij graag de mogelijkheid om achterblijvende huisdieren na overlijden van de eigenaar te herplaatsen in een gegarandeerd diervriendelijke gezinssituatie's. Voor meer informatie hierover: www.dierentestament.nl

Stichting Dierennood helpt jaarlijks honderden dieren-in-nood met een team van 30 vrijwilligers en vele dierenvrienden in diverse landen. Behalve de echte noodhulp is het ook zeer belangrijk om zoveel mogelijk zwerfdieren te kunnen laten steriliseren. Want neutralisatie is de enige manier om te voorkomen dat er meer pups en kittens geboren worden die anders een leven vol ellende tegemoet gaan.

Dierennood bemiddeld jaarlijks in meer dan 6.500 operaties

Zij bemiddelen jaarlijks meer dan 250 dierenartsen en bijna afgestudeerde studenten diergeneeskunde, naar 14 landen over de hele wereld. Deze zorgen daarbij voor meer dan 6.500 operaties om vooral zwerfdieren te steriliseren.

De lokale bevolking is meestal niet bereid om iets voor zwerfdieren te doen. In veel landen is het zelfs heel normaal om zwerfhonden en zwerfkatten te verjagen door hen te schoppen, te slaan of op andere manieren te mishandelen. Vaak weet men niet beter, want dierenmishandeling is een onderdeel van de cultuur en wordt meestal al generaties lang van ouders op kinderen doorgegeven.

Ook educatie voor kinderen

Daarom vindt Stichting Dierennood het ook erg belangrijk om educatie-projecten op buitenlandse scholen mogelijk te maken. Vrijwilligers van een lokaal asiel gaan hiervoor naar scholen in hun omgeving. Kinderen krijgen hierdoor een veel positiever beeld van dieren, met name over zwerfhonden en zwerfkatten. Wij hebben hier een boekje voor samengesteld, dat wij uiteindelijk in 8 talen willen laten drukken.

Samen met deze boekjes neemt de vrijwilliger een lief diertje mee de klas in. Vaak is dat voor kinderen de eerste keer dat zij ervaren hoe lief, zacht en kwetsbaar zo'n dier eigenlijk wel is…. Dieren en kinderen zijn immers natuurlijke vrienden van elkaar en er is weinig voor nodig om die band weer te herstellen. Zij dragen deze dierenliefde dan voor de rest van hun leven met zich mee. Vaak worden ze zelfs kwaad op hun oudere broer of vader, als die weer eens een zwerfdier wil gaan mishandelen.

Strenge selectie voor asielen en opvangcentra

Ook ondersteunt deze stichting het goede werk van enkele zeer streng geselecteerde asielen en opvangcentra voor dieren in het buitenland. Het moet dan echt om dieren gaan, die in grote nood verkeren. Bijvoorbeeld als deze gewond langs de kant van de weg liggen, na al dan niet moedwillig te zijn aangereden door een auto… Of als er geen geld meer is om de dieren voldoende eten te geven.

Er wordt doorlopend een nieuw ˜Hulpproject van de Maand" gepresenteerd op de website van Stichting Dierennood www.dierennood.nl En sinds kort ook voor kleinere projecten. Hierbij worden donaties ingezameld voor een specifiek project in het buitenland. Iedereen die doneert wordt op de website vernoemd. Met de ruim 100 hulpacties konden in de afgelopen jaren al duizenden katten en honden, maar ook andere dieren zoals zwerfpaarden, ezels, aapjes en zelfs verstoten kamelen goed geholpen worden.

Hanno Berger geeft nog een unieke mogelijkheid aan: "Wanneer er sprake is van een substantieel legaat, zijn wij graag bereid om een speciaal fonds op te richten met de naam van de erflater. Hij of zij zal dan voor altijd gekoppeld worden aan ultieme dierenliefde."

Maak een donatie voor onze speciale projecten in het buitenland. Dank U.

 

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Stichting Dierennood
  • ANBI
  • CBF
Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan