Bij overlijden een bron van leven  

Bij overlijden een bron van leven  

 

Twee kort na elkaar overleden vriendinnen gingen bij leven op zoek naar een goed doel om hun nalatenschap een toekomst te geven. Het interview heb ik bij een bevriend echtpaar dat als executeur uitvoering geeft aan de wens de nalatenschap aan de Stichting Water for Life te regelen. Na 48 en 33 jaar vriendschap mogen ze deze mooie rol vervullen. ‘Onze vriendinnen waren kritisch geïnteresseerd in de wereld en wilden graag een bijdrage leveren aan de sanitaire verbeteringen in minder bedeelde landen. Ze kwamen uit bij Water for Life. Sinds januari 2020 is Stichting Water for Life een CBF erkend goed doel. Samen met waterbedrijven realiseert het de duurzame toegang tot drinkwater en toiletten. Ze voeren samen met lokale partners projecten uit en financieren projecten om voor mensen in arme wijken betaalbare duurzame voorzieningen te realiseren. Op die manier hebben de mensen nu en in de toekomst, toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen. Wij zijn blij dat wij onze vriendinnen kunnen helpen anderen een toekomst te geven. Zo bieden ze bij overlijden een bron van gezond leven.’  

Verhoogde levensstandaard

Beter sanitair en drinkwater zorgt voor minder zieken en sterfte in delen van de wereld waar mensen het al moeilijk hebben. Als mensen minder vaak ziek zijn kunnen ze beter in hun eigen levensbehoefte voorzien. Ook zullen bedrijven zich vestigen in die gebieden. De levensstandaard wordt daarmee verhoogd. 

Acties op scholen , bedrijven en bedrijven

Water for Life staat open voor een eenmalige donatie, vast donateurschap met een maandelijkse of met een jaarlijkse donatie of zelfs een donatie via je waterrekening. Ook is het mogelijk een actie te organiseren, op school, met je bedrijf of samen met een sportclub. En er is lesmateriaal beschikbaar voor basisscholen zodat kinderen een kijkje nemen in andere delen van de wereld, waar schoon drinkwater niet altijd beschikbaar is. Al met 18 euro, dat is 5 cent per dag, bied je één persoon een gezondere toekomst. Water for Life is nu al actief in Bangladesh, Colombia, Ethiopië, de Filipijnen, Ghana, Indonesië, Kenia, Malawi, Mozambique, Rwanda, Tanzania, Vietnam, Zimbabwe en Zambia. De resultaten motiveren medewerkers en donateurs tot ondersteuning van mooie projecten. Toine Ramaker is de directeur van de stichting. ‘Wanneer ik in een projectgebied rondloop, zie en voel ik direct de impact van een drinkwatervoorziening of toilet op de levens van mensen. Dat kun je bijna niet uitleggen in woorden. De artikelen en foto’s die we maken, geven natuurlijk wel een indruk, maar als je daar bent en je spreekt met de mensen die nu toegang tot water of een toilet hebben gekregen, dan hoor je hoe levens zijn veranderd.’ Is te lezen op de website. 

ANBI

Omdat Water for Life geen overheadkosten maakt, gaat elke gedoneerde euro daadwerkelijk voor 100% naar de projecten. De stichting is erkend als een Algemeen nut beogende instelling (ANBI).


Stichting Water for Life