Stichting Water for Life

Stichting Water for Life

 

Omdat iedereen recht heeft op schoon drinkwater en een veilig toilet

Iedereen verdient schoon drinkwater. In Nederland is water uit de kraan heel vanzelfsprekend, maar helaas hebben meer dan 2 miljard mensen wereldwijd geen toegang tot schoon drinkwater. Daar zetten wij ons, samen met de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML, Waterbedrijf Groningen en PWN, dagelijks voor in.

   

 

Waterbedrijven

Stichting Water for Life is een initiatief van de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Evides Waterbedrijf, WML, Waterbedrijf Groningen en PWN. Water for Life is in 2004 opgericht met als missie om iedereen toegang tot drinkwater en sanitatie te geven. Daarnaast zien de vijf waterbedrijven het ook als hun maatschappelijke plicht om hun toonaangevende kennis en kunde te delen met betrekking tot het leveren van veilig, duurzaam en betaalbaar water.

 

Watervoorziening

Stichting Water for Life werft fondsen bij particulieren, bedrijven en instellingen voor projecten op het gebied van watervoorziening en sanitatie in lage inkomenslanden. Hiermee geeft Stichting Water for Life arme mensen toegang tot duurzaam drinkwater en sanitatie: met deze fondsen leggen we waterleidingen aan, bouwen we waterpunten en waterkiosken en zorgen we voor toiletten op scholen. Ook geven we voorlichting en training over het belang van schoon drinkwater en goede hygiëne. Sinds 2004 heeft Water for Life aan meer dan 1,6 miljoen mensen toegang gegeven tot water of een toilet.  

 

 

Duurzame doelen

De Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties om van de wereld een betere plek te maken. Stichting Water for Life draagt bij aan SDG 6: schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Door de samenwerking met de Nederlandse waterbedrijven gaat 100% van alle donaties naar de projecten om mensen aan te sluiten op water of een toilet. Stichting Water for Life is statutair gevestigd in Utrecht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sinds 1 januari 2008 is Stichting Water for Life aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en sinds 1 januari 2020 is Stichting Water for Life door het CBF erkend als Erkend Goed Doel. Elk jaar vergroten we onze impact, zowel qua projecten en qua bereik en bewustwording.

 

Help mee!

Met slechts 18 euro (5 cent per dag) geef je al 1 iemand duurzaam toegang tot water en of een toilet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen duurzame toegang tot schoon drinkwater en een toilet krijgt. Help ook mee om water voor iedereen mogelijk te maken, ga naar www.waterforlife.nl

 

Ook u kunt simpel een donatie doen via de knop Doneer.

 

Maak een donatie
Stichting Water for Life
  • ANBI
  • CBF