Duurzame dinsdag

Duurzame dinsdag

 

De eerste dinsdag van september is 'Duurzame Dinsdag'. Een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de 'Duurzame Dinsdag-koffer' in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.

De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee een extra impuls te geven.

De koffer vol ideeën en initiatieven

De 'Duurzame Dinsdag-koffer' vol ideeën en initiatieven wordt aangeboden aan het kabinet. De Staatssecretaris neemt deze in ontvangst en zal ook enkele ideeën en initiatieven uitlichten.

Uitreiking van de prijzen

Namens de partners van 'Duurzame Dinsdag' worden er prijzen uitgereikt, o.a. op het gebied van klimaat, groen, energie en sociale duurzaamheid.

Het duurzame lintje

Het duurzame lintje wordt uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan een duurzame samenleving.

De duurzame troonrede

Meestal wordt de duurzame troonrede opgesteld en voorgedragen door de nummer 1 uit de 'Duurzame top 100'.

IVN en Duurzame Dinsdag

Sinds 2011 organiseert IVN het event van Duurzame Dinsdag en verzamelt de ideeën uit de samenleving. IVN staat voor instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Vanuit die visie verbinden we ons aan initiatieven en partners rond natuur en maatschappelijke thema’s.

Het concept van 'Duurzame Dinsdag' bestaat uit een aantal elementen:
* het verzamelen van duurzame initiatieven vanuit de samenleving;
* het aanbieden van deze initiatieven aan een lid van het Kabinet op de eerste dinsdag in september met als doel de initiatieven te laten ondersteunen door de diverse departementen;
* het monitoren van de inzet en resultaten die betreffend lid van het kabinet bereikt ten aanzien van de ondersteuning van de initiatieven;
* het organiseren van een debat tussen burgers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en politici over duurzaamheid

Meer informatie op https://www.ivn.nl/duurzaamheid/nieuws/duurzame-dinsdag-7-september


IVN Natuureducatie