Energiebesparingsadvies en energieboxen

Energiebesparingsadvies en energieboxen

 

 

De wijk in met:

 

De energiekosten vliegen de pan uit! Veel bewoners met een kleine portemonnee komen hierdoor flink in financiële nood. Daarom is het nu belangrijk bewoners te informeren over hoe ze kunnen besparen door gedrag (minder lang douchen, de thermostaat een paar graden lager) en doormiddel van materialen zoals radiatorfolie, led lampen en isolatiematerialen. Het Rotterdams Milieucentrum doet dat en weet met haar milieucoaches de bewoners goed te bereiken. Energieboxen Van maart tot en met juli 2022 was het milieucentrum te vinden op vijftien Rotterdamse wijkpleinen. Daar deelden ze vijftienduizend energieboxen uit met besparingsmaterialen waarbij de milieucoaches besparingsadviezen gaven. Ook konden bewoners afspraken maken met energiemonteurs aan huis. Die helpen bij het aanbrengen van de materialen.

Opzuinig_afbeelding-wassen-print-v02

Milieucoaches

Al ruim 10 jaar leidt het milieucentrum milieucoaches op. Bewoners uit de wijken die na een cursus medebewoners kunnen adviseren over energiebesparing en duurzaamheid in huis. Al meer dan achthonderd bewoners werden opgeleid tot milieucoach die zelf kleine wijkbijeenkomsten organiseren om te praten over energie besparen en duurzaamheid. De boodschap komt zoveel beter over als bewoners zelf het verhaal vertellen. Deze milieucoaches werden en worden volop ingezet bij het uitdelen van de energieboxen en het geven van besparingsadviezen.

 

rmc-18

 

15.000 boxen

Vijftienduizend energieboxen zijn niet voldoende voor een grote stad als Rotterdam. Daarom wil het milieu
centrum middels fondsen, schenkingen, sponsoring en nalatenschappen meer budget genereren om meer besparingsmaterialen te kunnen aanschaffen met het doel deze weer uit te zetten in de wijken maar altijd samen met besparingsadviezen van onze milieucoaches.

rmc-13

 

Rotterdams Milieucentrum

De stichting Rotterdams Milieucentrum is een lokale milieustichting en werkt sinds 2003 aan een milieuvriendelijke en leefbare stad. Dit doen we met een klein team en veel vrijwilligers samen met ruim tachtig achterbanorganisaties. Het milieucentrum organiseert activiteiten rond groen en stadsnatuur,
voedsel, mobiliteit en energiebesparing. In 2012 startte het milieucentrum met de DakAkker een van de grootste landbouwdaken van Europa een testsite voor stadslandbouw op dak en slimme waterberging.

Bijdragen worden direct ingezet ten behoeve van besparingsmaterialen, uitdeelevenementen met besparingsadviezen in de wijk, cursussen milieucoach en voorlichtingsbijeenkomsten.

Klik op het logo van het Rotterdams Milieucentrum om nog meer mensen te helpen met energieadvies en te voorzien van energieboxen  via de knop Maak een Donatie.

 


Fonds Bijzondere Noden Rotterdam