Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Helaas leiden nog altijd veel Nederlanders onder de gevolgen van armoede. Het zijn er veel te veel voor ons welvarende land en dit moet stoppen. Fonds Bijzondere Noden Rotterdam zet zich specifiek in op de havenstad en het helpen van mensen in situaties met geldproblemen. 

Steun Rotterdammers in armoede

58.000 mensen in Rotterdam leven in armoede. Dat is bijna 10% van alle Rotterdammers.  Leven in armoede leidt tot enorme stress en gaat vaak samen met sociaal isolement en een slechte gezondheid. Bij ingrijpende Life-events of een financiële tegenvaller gaat het dan snel mis waardoor mensen niet meer zelf kunnen voorzien in hun basale levensbehoeften. Met een gift van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam zorgen we ervoor dat:

  • Uithuiszetting of afsluiting van energie wordt voorkomen
  • Een acute tandartsbehandeling mogelijk wordt
  • Eten gekocht kan worden
  • Een kapotte wasmachine wordt vervangen
  • Een kinderbed wordt aangeschaft zodat kinderen in hun eigen bed kunnen slapen

FBNR is altijd ultimum remedium en helaas hard nodig.

Wilt u iets betekenen in het leven van mensen als er acute financiële nood is? 
Steun dan het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam!

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam

Al bijna 15 jaar biedt het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (www.fbnr.nl) snelle hulp aan Rotterdammers die te maken hebben met een acute financiële noodsituatie. Met een klein team worden jaarlijks 3.500 aanvragen om financiële steun beoordeeld en 3.000 noodsituaties opgelost. Als het nodig is binnen 24 uur. 

Stijging aantal noodsituaties

Sinds enkele jaren wordt FBNR geconfronteerd met een groei in het aantal aanvragen; dit jaar stevenen we af op 4.000 aanvragen.  Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij uw hulp hard nodig. Samen kunnen we onze droom waarmaken.

Snelle hulp bij acute financiële nood voor elke Rotterdammer

Steun FBNR met een gift! Uw bijdrage komt voor de volle 100% ten goede aan de mensen die ondersteuning nodig hebben. FBNR geeft daarmee Rotterdammers in acute nood het zetje in de rug om weer verder te kunnen met hun leven.

Meer weten?

Op www.fbnr.nl leest u meer over onze ambities en aanpak. Wilt u op een andere manier van betekenis zijn voor FBNR, neem dan contact op met relatiemanager Suzanne Davis (s.davis3@rotterdam.nl) om samen te onderzoeken hoe uw steun vorm kan krijgen.

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Hannie Vermeulen
€ 50,00
11 januari 2024
Anoniem
€ 15,00
3 januari 2024
Anoniem
€ 15,00
23 oktober 2023
lisa hulshoff
€ 25,00
16 oktober 2023
Anoniem
€ 50,00
11 oktober 2023
Fonds Bijzondere Noden Rotterdam