Holland Opera, opera voor de toekomst

 

Holland Opera is een gezelschap van bevlogen makers die inspireren. Makers die alle stormen in het cultuurlandschap hebben doorstaan. Makers die staan voor wat ze doen, in weer en wind. Ze ademen en zijn opera. Mooie, warme, euforische, lelijke, schrijnende, treurige opera. (Vincent Bijlo over Holland Opera) 

In een wereld waar de ontmoeting en het gesprek zich steeds meer digitaal afspeelt gaat Holland Opera de dialoog live aan vanuit de overtuiging dat muziek de universele taal is die kinderen (en volwassenen) prikkelt tot kijken, luisteren en communiceren. 

Zo willen wij tot de ziel van ons jonge publiek doordringen met muziek die ontroert, betovert en verrast. Wij maken opera die kinderen stimuleert om na te denken over hun rol in deze wereld. 

Naast de jeugdopera’s staat Holland Opera bekend om de grote locatieopera’s in en rond de provincie Utrecht en weten mensen ons te vinden in ons eigen theater de Veerensmederij in Amersfoort. Holland Opera is hét operagezelschap in Regio Midden en presenteert een breed scala aan nieuwe (jeugd)opera’s voor een divers publiek. De nieuwe composities en actuele bewerkingen met dans, toneel en muziek in een verrassende vormgeving halen opera uit zijn ivoren toren. 

Zoals de nar de taak had om de koning een spiegel voor te houden, zo hebben wij als podiumkunstenaars de taak om het publiek (en de koning) een spiegel voor te houden. Soms heeft het meer impact om de dilemma’s waar wij mee worstelen te laten horen en zien. Zo deed bij onze vorige opera Koning Lear zijn jongste dochter en oogappel in de ban, alleen omdat ze niet wilde zeggen wat hij wilde. En speelde voor de kleintjes een danseres in plaats van een zangeres de hoofdrol in Eendje Buitenbeentje. Ze werd door de zingende eendjes als ‘anders’ ervaren en niet geaccepteerd, maar waarom eigenlijk niet? 

Deze zomer brengen wij ‘Kersentuin’ van Tsjechov als gloednieuwe opera op het prachtige fort Rijnauwen: een voorstelling waar de angst om het verleden los te laten regeert, waar iedereen over alles twijfelt. In deze tijd waarin wij op een breekpunt staan en doorgaan op de oude voet simpelweg niet mogelijk is, vertalen wij de huidige dilemma’s in muziek. Wij gebruiken de personages van Tsjechov om het gesprek met ons publiek aan te gaan. Jong en oud. 

Maak kennis met Holland Opera: 

Reinaert de Vos

REINAERT DE V. (7+)

Familievoorstelling van Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble. Te zien tijdens de kerstvakantie en tournee 2024

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Reinaert wordt veroordeeld...Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Reinaert wordt veroordeeld...Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

 

Doneren

U kunt Holland Opera steunen door HIER een donatie te doen

 


Holland Opera