Verhuisdieren: goede match huisdier en baasje

Verhuisdieren: goede match huisdier en baasje

 

Tekst: Jeroen Kuypers 

Stichting Verhuisdieren maakt de juiste match mogelijk tussen huisdieren en hun baasje. Belangrijk, want trek de vergelijking eens met mensen. Als mensen scheiden is dat nooit hun oorspronkelijke bedoeling geweest, maar als ze een nieuwe partner zoeken doen ze dat geheel vrijwillig. Ze weten welke eigenschappen ze op prijs stellen en ze kiezen aan de hand van dat lijstje. Als huisdieren van hun eigenaren scheiden is dat gegarandeerd een drama, voor mens en dier. Maar als er een nieuwe verzorger voor wordt gezocht eindigt dat maar al te vaak in een tweede drama. De dierenasielen zitten vol met honden en katten die niet meer geplaatst raken. Dankzij Stichting Verhuisdieren kunnen mens en dier ook op een degelijke manier gematcht worden! 

Datingsite voor verhuisdieren 

Huisdieren zijn vaak het kind van de rekening. Oma moet naar een verpleeghuis en ze mag haar kat niet meenemen. Of vader en moeder gaan uit elkaar en geen van beiden hebben tijd voor de nog jonge en energieke hond die na de zoveelste verzoeningspoging was aangeschaft. Het was nooit de bedoeling. Oma leek zo kerngezond dat ze haar kat makkelijk zou overleven. Vader en moeder deden weer zo verliefd. Tot grootmoeder ten val kwam, tot vader weer contact opnam met zijn minnares en moeder het appje zag. Over het lot van de inboedel en dat van de kinderen wordt eindeloos gebakkeleid. Over dat van de kat en de hond niet. Ze worden ‘verhuisdieren’ en er moet een oplossing worden gevonden. En wel vóór de verhuiswagen komt voorrijden. Als die er nog steeds niet is wanneer de ladderlift al tegen de gevel wordt geplaatst, wordt het in arrenmoede toch maar het dierenasiel. 

 

Verhuisdieren Voor de herplaatsing van honden en katten

 

Dierenasiel: een loterij 

Het dierenasiel is, alle goede bedoelingen ten spijt, toch vaak een loterij. Veel dieren worden overgeslagen omdat ze zogezegd te oud zijn, andere worden na enkele dagen of weken alsnog teruggebracht. Dat is logisch. Het dierenasiel is geen huwelijksbureau en heeft geen eigen datingsite. Terwijl mensen met elkaar mailen en chatten, afspraakjes maken en vervolgafspraakjes, moeten het achtergelaten huisdier en de nieuwe eigenaar het van een simpele eerste blik hebben. Als de hond of kat zich laat aaien en niet krabt of bijt, is het al heel wat. Maar hoe gedraagt het dier zich in een huiselijke omgeving? Hoe kindvriendelijk is het? Hoe vernielzuchtig? Wordt de hond wagenziek? Blaft hij als hij alleen thuis is? En omgekeerd: is de nieuwe eigenaar bereid lange wandelingen te maken? Gaat hij of zij voortdurend op reis naar verre landen? Hoeveel ervaring is er met huisdieren? 

< Een mens kan een profiel aanmaken voor zichzelf maar evengoed voor een hond of kat. Er is geen enkele reden om te denken dat u niet kunt daten voor uw huisdier, zoals u dat voor uzelf zou doen.>

Een (muis)klik matcht verhuisdieren en huisdiereigenaar

Al die vragen die mensen elkaar stellen via een datingsite, kunnen ook worden beantwoord voor het afgestane huisdier en de potentiële nieuwe eigenaar. Een mens kan een profiel aanmaken voor zichzelf maar evengoed voor een hond of kat. Er is geen enkele reden om te denken dat u niet kunt daten voor uw huisdier, zoals u dat voor uzelf zou doen. Alleen, in techniek en tijd is dit veel eenvoudiger voor een dier dan voor een mens. U hoeft er bovendien geen duur lidmaatschap voor te betalen. U hoeft ook niets zelf te bedenken, enkel door anderen zorgvuldig bedachte vragen te beantwoorden. U hoeft geen indruk te maken met ronkende woorden, niet poëtisch of grappig te zijn, enkel eerlijk. Die datingsite voor het matchen van huisdieren en huisdiereigenaren bestaat, en wel onder de toepasselijke naam ‘verhuisdieren’. 

Doneren aan Stichting Verhuisdieren

‘Verhuisdieren’ is een mooi en ook logisch initiatief. Want als zoveel ellende voor dier én mens voorkomen kan worden met een speciale datingsite, breng die dan in de lucht. De site draait niet om winst te maken. Maar er zijn wel kosten hem ze in de lucht te houden. Wie gebruik wil maken van de diensten van Stichting Verhuisdieren, wordt dus verzocht supporter te worden en een bijdrage te leveren. Ook wie zich hecht verbonden voelt met zijn hond of kat heeft echter reden om te doneren. Want wat u niet wilt dat u geschiedt… De echte dierenliefhebber wenst ook andere huisdieren dan de zijne en andere huisdiereigenaren alleen maar het beste toe. Het ongeluk komt meestal op een onverwacht moment, maar ook het levensgeluk kan slechts één klik van ons verwijderd zijn. 

Voor meer informatie, ga naar: www.verhuisdieren.nl

Of doneer aan Stichting Verhuisdieren.


Verhuisdieren