Verhuisdieren

Verhuisdieren

Stichting Verhuisdieren ondersteunt dier en mens bij het verantwoord adopteren en herplaatsen van huisdieren. Door deze stichting op te nemen in je nalatenschap kunnen wij doorgaan met het vinden van nieuw geluk voor alle dieren. Het uitgangspunt van Verhuisdieren is het vinden van een passende match tussen de nieuwe eigenaar en het dier. Inmiddels zijn dat al meer dan 400 succesvolle matches per maand. Dankzij deze methode wordt asielverblijf, commerciële dierenhandel en illegale broodfok voorkomen. 

Verhuisdieren honden

Bij het herplaatsen van alle dieren staat het geluk van het dier op 1. Veel mensen brengen hun hond natuurlijk het liefst onder bij kennissen, vrienden of familie. Mocht dit echter niet lukken, dan helpt stichting Verhuisdieren jou bij het vinden van een nieuw baasje voor je trouwe viervoeter. Er kunnen veel achterliggende reden zijn waarom jij je hond wilt herplaatsen. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • De hond is vaak alleen thuis door een drukke baan.
  • De leefruimte voor de hond is te klein (door een verhuizing bijvoorbeeld).
  • Financiële problemen waardoor het verzorgen van de hond te prijzig wordt.

Verhuisdieren katten

Ook voor de herplaatsing van katten kunnen veel redenen zijn. Zo kan het zijn dat:

  • Je naar een woning verhuist waar katten verboden zijn.
  • Er een allergische reactie bij jezelf of nieuwe inwonenden optreedt.
  • De kat veel stress ervaart door een verandere gezinssituatie.

Verantwoord zoeken naar een huisdier

Via Verhuisdieren werkt het zoeken naar een hond, kat of konijn net even anders dan je gewend bent. Bij ons kun je niet zoeken op ras, maar maak je eerst een zoekprofiel aan. Hierin geef je aan wat je leefsituatie is en wat jij je nieuwe huisgenoot te bieden hebt.

Verhuisdieren matcht tweedekands huisdieren op een verantwoorde manier met een ideaal nieuw baasje waardoor plaatsing in het dierenasiel wordt voorkomen.

Werkwijze

Veilig herplaatsen van je dier

Via Verhuisdieren maak je een mooi en eerlijk profiel aan van je dier, waarin je zijn karakter en behoeften goed omschrijft. Vervolgens krijg je alleen reacties van mensen die oprecht geïïnteresseerd zijn en wordt jouw dier gematcht aan een baasje dat echt bij hem past.

Zwerfdieren uit het buitenland

Inmiddels zijn we ook hèt platform voor stichtingen die zwerfdieren in Nederland opvangen en baasjes voor deze honden en katten zoeken. 

Steun ons!

Gun jij alle dieren het ideale baasje, wil jij zoveel mogelijk dieren een verblijf in een asiel besparen en niet meewerken aan illegale broodfok? Doneer dan snel aan stichting Verhuisdieren.

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Verhuisdieren
  • ANBI
Harold van der Laan
Heb je een vraag?

Harold van der Laan