Kinderfonds MAMAS
Een eerlijke kans voor Zuid-Afrikaanse kinderen

Steun Kinderfonds Mamas

In Zuid-Afrika groeien miljoenen kinderen op in de harde sloppenwijken. Geen toegang tot onderwijs of medische zorg en elke dag honger hebben, dat zijn omstandigheden waarmee deze kinderen iedere dag weer opnieuw mee geconfronteerd worden. Kinderfonds MAMAS maakt zich hard voor deze kinderen en zorgt voor direct, concrete en dagelijkse hulp. Want zoals de oprichter (Nelson Mandela) ooit zei; "Alle kinderen zijn van ons!"

Direct doneren?

Maak eenvoudig en simpel een eenmalige donatie via onze website

direct doneren

 

De MAMAS achter het Kinderfonds

De MAMAS zijn de lokale, Zuid-Afrikaanse vrouwen (in sommige gevallen een man) die de dromen van iedere moeder deelt in de wereld: liefde, zorg, educatie, voeding en bescherming. De sterke Afrikaanse vrouwen willen niet wegkijken terwijl de kinderen lijden, maar komen in actie voor een eerlijke kans op een gouden toekomst voor de kinderen.

De MAMAS van het Kinderfonds MAMAS Kinderfonds

 

10 kernwaarden van de stichting

Benieuwd waar het fonds voor kinderen zich iedere keer weer opnieuw hard voor maakt? Ontdek de 10 kernwaarden waar dagelijks naar wordt gestreefd!

  1. MAMA POWER - In Zuid-Afrika nemen vooral vrouwen verantwoordelijkheid
  2. Lokaal initiatief - Alleen wanneer lokale mensen zelf het initiatief nemen tot hulp, ontstaat er draagvlak in de gemeenschap
  3. School is toekomst - De MAMAS helpen de kinderen veilig en gezond door hun schooltijd heen, met dagelijks eten, kleding, huiswerkhulp, medische zorg, sport & spel.
  4. Trouw - Een kind uit de armoede redden is altijd een kwestie van trouw en lange adem. Niet alleen een boterham vandaag, maar 18 jaar zorg tot het kind zelfstandig is.
  5. Samen sterker - Alle MAMAS werken in heel Zuid-Afrika onderling nauw samen. Daarmee inspireren ze ook anderen. 
  6. Zij bepalen - De MAMAS bepalen zelf welke zorg en aanpak nodig zijn. Zij weten zoveel beter dan wij wat de kinderen nodig hebben en welke hulp het beste werkt.
  7. Wij controleren - Over de besteding van het geld worden vooraf strikte afspraken gemaakt. Kinderfonds MAMAS ziet met eigen ogen toe op de naleving daarvan.
  8. Betrokken mensen - Betrokken mensen in Nederland (donateurs) verbinden en in Zuid-Afrika (onze MAMAS), die samen kinderen een toekomst geven.
  9. Klein en efficiënt - In Nederland een kleine organisatie met acht medewerkers, minimale bureaucratie, maximale betrokkenheid en heel direct contact met de MAMAS.
  10. Onafhankelijk - Kinderfonds MAMAS werkt nooit met subsidies, want subsidies maakt afhankelijk van de politieke 'waan van de dag'.

Hoe kan ik bijdrage leveren?

Voor slechts 5 euro per maand kunnen de MAMAS al één kind helpen en de kans bieden voor een mooie en eerlijke toekomst. Doneren kan eenvoudig via onze website. Wij rekenen geen extra kosten en het geld rechtstreeks over aan het goede doel.