Stichting Gast

Stichting Gast

 

Stichting Gast helpt ongedocumenteerde vluchtelingen die onder schrijnende omstandigheden leven in Nijmegen en omgeving.

Wij bieden deze mensen, onze gasten, ondersteuning op verschillende levensgebieden zoals toegang tot zorg en onderwijs, het vergoeden van medische kosten en allerlei praktische hulp en ondersteuning. Een beperkte groep gasten bieden we hiernaast ook onderdak en leefgeld.

Naast het bieden van deze basisvoorzieningen voor mensen vormt hulp bij het opnieuw opbouwen van een toekomstperspectief de kern van activiteiten van Stichting Gast.

Stichting Gast is een vrijwilligersorganisatie met minimale overheidssubsidie die voor haar werk volledig afhankelijk is van donateurs en fondsen. Stichting Gast heeft de ANBI status.

Stichting Gast

Voedselacties

Een paar keer per jaar staan onze Gasten met folders in een Nijmeegse supermarkt. Zij vragen het winkelend publiek om iets extra’s te kopen en dat achter te laten in het winkelwagentje van Stichting Gast.

De verzamelde producten gaan direct naar de Gasten van Stichting Gast. Van waspoeder tot shampoo, van rijst tot chocolade: alles is welkom!

Collectes

Omdat Stichting Gast geheel afhankelijk is van giften, wordt er jaarlijks in verschillende kerken gecollecteerd en gaan we één keer per jaar langs de Nijmeegse deuren. Om onze collectes tot een succes te maken zijn wij ieder jaar op zoek naar mensen die een paar uur willen collecteren.

Wilt u geld inzamelen waarmee uitgeprocedeerde asielzoekers en vluchtelingen in nood geholpen worden?  Via de knop doneer kunt u ons werk ondersteunen.

 

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 25,00
26 augustus 2023
Stichting Gast
  • ANBI
Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven