Stichting Nationale Boomfeestdag

Stichting Nationale Boomfeestdag

 

Welkom bij Stichting Nationale Boomfeestdag!

 

Ieder kind een Boom, dat is de wens van onze stichting. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind kan opgroeien in een gezonde, groene wereld. Met Boomfeestdagen, educatiematerialen en Geboortebossen willen we alle kinderen in de basisschool leeftijd in aanraking brengen met al het moois dat bomen en bossen te bieden hebben.

Nationale Boomfeestdag

 

Een boom voor ieder kind

Al sinds 1957 organiseert Stichting Nationale Boomfeestdag ieder jaar de Nationale Boomfeestdag. Vele duizenden kinderen planten dan in hun eigen gemeente een bomen en struiken. Het planten van een boom is voor kinderen een onvergetelijke ervaring. Met het bijbehorende lespakket leren de kinderen van hun meester of juf alles over de verschillende soorten bomen en de functies van bomen voor de natuur en voor mensen. Met leuke opdrachtjes voor in het klaslokaal, maar juist ook voor buiten laten we de kinderen van heel dichtbij de unieke waarden van bomen en bossen beleven.  Kennis die zij later ook weer zullen doorgeven aan volgende generaties. 

Stichting Nationale boomfesstdag

 

Ook biedt stichting Nationale Boomfeestdag aan ouders en grootouders de mogelijkheid een boom te planten voor een kind. In speciale Geboortebossen kunnen zij tijdens een feestelijke plantdag een Geboorteboom en een aantal struiken planten. Een uniek cadeau om de geboorte van een baby of de verjaardag van een kind te markeren en zelf een bijdrage te leveren aan de groene toekomst.

Ontdek meer op onze websites www.boomfeestdag.nl en www.geboortebos.nl en volg ons via onze sociale media kanalen!

Help mee om nog meer bomen te planten door een donatie te doen via de knop Maak een Donatie.

Terug naar Overzicht Goede Doelen

Donaties worden direct op rekening van de stichting bijgeschreven
Doneer
Anoniem
€ 30,00
12 december 2023
Anoniem
€ 10,00
10 december 2023
Anoniem
€ 10,00
8 december 2023
Anoniem
€ 10,00
1 september 2023
Marielle Gullane
€ 72,50
18 juli 2023
Stichting Nationale Boomfeestdag
  • ANBI