Stichting Vrienden van BOEi

Stichting Vrienden van BOEi

 

Herbestemmen met impact

Een bibliotheek in een oude gevangenis, een theater in een voormalig fabriek, een school in een leegstaand ziekenhuis. Stichting Vrienden van BOEi geeft Nederlandse fabrieken, kerken, kloosters, boerderijen, watertorens, schoorstenen, silo’s, gevangenissen en kazernes een nieuw leven. Gebouwen en plekken die voor veel mensen historische betekenis hebben, krijgen na restauratie en herbestemming opnieuw betekenis. Een impactvolle investering in de volgende generatie. De stichting werft fondsen voor projecten van non-profitorganisatie BOEi en projecten van derden die zich met dezelfde passie en betrokkenheid inzetten voor erfgoed.

 

Stichting Vrienden van BOEi

 

Waarom doneren aan Stichting Vrienden van BOEi

Het Zuiderziekenhuis te Rotterdam is een prachtig voorbeeld, het is een plek vol herinneringen voor duizenden Rotterdammers. De sloopvergunning voor dit prachtige gebouw uit 1939 was al binnen, maar BOEi wist met een aantal lokale partijen de gemeenteraad te overtuigen van behoud door herbestemming. Nu verrijst er het eerste gymnasium van Rotterdam Zuid, en krijgen jongeren er kansen die ze anders niet gekregen hadden. Tijdens de pauze kunnen zij straks ook genieten van een bijzonder wandkunstwerk, dat met hulp van Stichting Vrienden van BOEi volledig werd gerestaureerd.  

TESTIMONIAL

Gelukkig heeft de waardering voor oude gebouwen de afgelopen jaren een vlucht genomen. We moeten zuinig omgaan met wat er nog staat. Het mooiste is wanneer je een pand treft in de oorspronkelijke staat en het dan vanuit de context en historie kunt herbestemmen naar de gebruikswaarde van vandaag. Herbestemmen behoeft een lange adem, en die heeft BOEi.” 

Ton Meijer, oud-voorzitter Stichting Vrienden van BOEi en donateur

 

Stichting BOEi

 

Samen voor een mooier Nederland

Alle gebouwen die we in Nederland nodig hebben, staan er in feite al. Het vergt alleen lef, tijd en geld, om van leegstaande gebouwen nieuwe plekken van ontmoeting te maken. Wanneer dat lukt, blijven niet alleen de gebouwen, maar ook de verhalen bestaan. Verhalen van mensen die verbonden zijn met de gebouwen worden opgetekend en gedeeld met toekomstige generaties. Daarnaast ontstaat er door herbestemming ruimte voor nieuwe hoofdstukken.

Dankzij bijdragen van sponsoren, fondsen en particulieren kunnen wij projecten realiseren die anders niet gerealiseerd kunnen worden. Projecten die ervoor zorgen dat prachtig Nederlands erfgoed niet verloren gaat, maar juist een impactvolle betekenis krijgt in de samenleving. Projecten die bijdragen aan een mooier Nederland. En met uw donatie kunt u hier ook een belangrijke bijdrage aan leveren.

Kijk op www.vriendenvanBOEi.nl voor meer informatie en voorbeelden van gesteunde projecten.

Fotoverantwoording: BOEi Jan van Dalen Fotografie en Jean Franssen

Maak een donatie
Stichting Vrienden van BOEi
  • ANBI
Marco Boshoven
Heb je een vraag?

Marco Boshoven